Xirivella manté la bandera republicana a l’Ajuntament tot i el requeriment de la Delegació de Govern

434

14 RepúblicaEn un escrit enviat este mateix matí a l’Ajuntament, la Delegació del Govern ha obligat a retirar la bandera republicana que s’havia col·locat a la porta del Consistori. La republicana onejava en un lloc diferenciat de les oficials, igual com es fa amb les altres banderes que habitualment se solen col·locar per a commemorar diversos esdeveniments (LGTB, poble Saharaui, Dia de les Dones, etc.) i en cap moment s’havia retirat la bandera oficial, segons ha informat l’Ajuntament.

Després de retirar la bandera, el Govern de Xirivella ha decidit tornar a posar-la al mateix lloc. Segons ha explicat en un comunicat posterior, ha prés aquesta decisió una vegada consultats els servicis jurídics del Consistori.


La bandera commemorativa pel 85 aniversari de la proclamació de la II República torna a onejar a la façana de l’Ajuntament de Xirivella per a donar compliment a la moció aprovada en el ple municipal del mes de març.

Una vegada fetes les consultes jurídiques pertinents, l’equip de Govern ha decidit tornar a col·locar-la fins a la pròxima mitjanit, tal i com es recull en la moció presentada per Esquerra Unida, en entendre que es tracta d’una bandera simbòlica (no és l’oficial de la II República, sinó que està formada únicament pels tres colors); no substituïx les banderes oficials, que en tot moment han estat hissades a la façana del consistori; és de menor mida que les oficials i està visualment separada, amb un quart pal retirat de la zona central de la façana i retirar esta bandera simbòlica marcaria un precedent que impediria en pròxims actes commemoratius col·locar banderes com ara la del moviment LGTB, el poble Saharaui o el Dia de les Dones, entre d’altres.

En l’escrit, la Delegació del Govern “estima que s’incorre en una infracció legal” i s’insta a retirar la bandera de la II República de l’edifici consistorial per “vulnerar la legalitat vigent”. En tot cas, el requeriment de la Delegació del Govern dóna un termini de 30 dies per a llevar la bandera, un període de temps que no s’excedirà en cap cas, ja que la commemoració del 14 d’Abril acaba la pròxima mitjanit.

L’equip de Govern considera que el requeriment enviat este matí és “una mostra d’ús partidista d’una institució com és la Delegació del Govern i que respon a interessos més propis de campanya electoral que de vetlar pel compliment de l’Estat de Dret i Llibertats”.

Segons l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, “no entenem ni compartim el requeriment de la Delegació del Govern. L’Equip de Govern considera que tot apunta que estem davant una mostra d’ús partidista d’una institució com és la Delegació del Govern per part del Partit Popular. Una pràctica que respon a interessos més propis de campanya electoral que de vetlar pel compliment de l’Estat de Dret i Llibertats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.