Xirivella impulsa la participació infantil en un projecte municipal

631

L’Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa el projecte ‘Xirivella, amb X de xiquetes i xiquet’ per a impulsar la participació infantil en el municipi.

Xirivella projecte educació infantilEl programa s’estructura en tres fases calendaritzades. En aquesta primera fase, iniciada dilluns passat, es realitzarà una consulta amb les xiquetes i xiquets per a conéixer de primera mà quines són les seues principals inquietuds i necessitats. Es pretén establir, des de la seua particular visió, les bases d’un model consolidat de participació infantil en el municipi. Es vol crear un espai de trobada pròpia, on xiquetes i xiquets puguen sentir-se representats i on aprendre, des de la pràctica, aquells valors, habilitats i responsabilitats que promoguen una vida comunitària activa i implicada amb la realitat pública de Xirivella.

Són sessions participatives amb l’alumnat dels col·legis de Xirivella. Un recorregut pels drets fonamentals de la infància i els elements bàsics de la participació ciutadana per a descobrir, al costat de les xiquetes i xiquets, els temes prioritaris que més els preocupen i interessen, i identificar possibles propostes i iniciatives que es podrien posar en marxa a nivell municipal per a millorar el seu benestar en l’entorn més pròxim. Està cridat a participar l’alumnat de 5é i 6é de primària de tots els centres docents de Xirivella. Són tallers grupals on es fomenta el debat i es realitza una enquesta. Aquesta fase, iniciada dilluns, es perllongarà fins al 30 d’octubre.

La jornada Treballem amb X de xiquetes i xiquets’ és un espai de trobada entre representants de l’equip tècnic municipal, comunitat educativa i agents socials de Xirivella per a presentar els resultats sorgits de la consulta infantil, aprendre sobre experiències desenvolupades en aquest àmbit a nivell local, i reflexionar conjuntament sobre el possible model de participació infantil a Xirivella per a donar resposta a les necessitats plantejades. Hi participa l’equip tècnic municipal, principalment personal adscrit a l’àrea de Benestar Social, membres del govern municipal, personal docent, AMPAs, moviments associatius i ciutadans interessats en la matèria.

El termini d’inscripcions per a participar en aquesta jornada finalitza el 4 de novembre. El formulari d’inscripció està disponible al web i la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Xirivella.

A través d’este espai de participació la ciutadania infantil traslladarà a l’equip de govern del municipi les seues propostes, idees i conclusions,exposant l’agenda generada en el procés de consulta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.