El president Ximo Puig visita La Fira de Sant Blai de Torrent

1326

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat una visita a la Fira de Sant Blai de Torrent, on ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Jesús Ros, i altres membres de la corporació municipal.

Puig ha assenyalat que "és un dia molt especial per a la ciutat i per al conjunt de la Comunitat Valenciana", ja que fires com la de Sant Blai representen "bona part de la nostra identitat".

A les 10 del matí, Puig ha esmorçat amb els alcaldes socialistes de la comarca de l'Horta, amb Jesús Ros com amfitrió. Així, al costat del President hem pogut vore a històrics del PSPV com Manolo Mata o Ciprià Císcar; l'alcaldesa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, acompanyada pel regidor Bartolomé Nofuentes; el de Mislata, Carlos Fernández Bielsa; Ramón Marí, alcalde d'Albal; Josep Almenar, alcalde de Picanya; Conxa Garcia, alcaldesa de Picassent; Guillermo Luján, alcalde d'Aldaia; l'exregidor de Torrent, Alfred Costa, que ha deixat el seu càrrec per a entrar en la borsa de À Punt; el regidor torrentí Andrés Campos, candidat a la secretaria general del PSPV de L'Horta Sud; i així, infinitat de personalitats i amics dels socialistes de l'Horta Sud.

Jesús Ros va voler expresar al president Puig el seu agraïment per la seua visita, destacant que "ens va visitar quan era el secretari general del PSPV en l'oposició i ara seguix venint, com secretari general, President de la Generalitat i amic".

Per la seua part, Ximo Puig va posar en valor "l'esmorçar, que és una de les coses que ens distingeixen als valencians per damunt de molt altres". El president ha recordat, al fil de les paraules de Ros, que des del principi de la legislatura s'han fet moltes coses, "hem aconseguit canviar la vida de la gent", i com que queda només un any per a les següents elecciones autonòmiques, cal continuar "per a consolidar els canvis obtinguts".

L'esmorçar, que ha tingut lloc en la popular cafetería coneguda com la 'Caixa Rural', ha tingut també la seua anècdota. Un dels presents, un home de certa edat, s'ha desmaiat i ha segut atés per l'alcaldesa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, que és metge de professò.

Després de l'acte en família del PSPV de l'Horta Sud, Ximo Puig ha acompanyat l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, i gran part dels alcaldes presents, i ha visitat el Porrat, el popular mercadet que es munta per Sant Blai des del mateix costat de l'Ajuntament cap a la parròquia de Sant Lluís Bertràn, parant-se a l'estand on les torrentines presentaven la famosa Cassola. El President ha volgut conèixer de prop el plat típic torrentí i fer-se fotografies amb les cuineres.

També ha parat en la parada, al costat de l'esglèsia, en la que es serveixen els populars gaiatos y sanblaiets, tan típics d'estes festes. Tot seguit, Ros i Puig entraven en l'esglèsia on saludaven al rector de Sant Lluís Bertràn i passaven el dit amb l'oli de Sant Blai, per la gola, ja que diu la tradició que aquest oli cura els mals de gola.

A l'eixida, Puig i Ros han atés als mitjans de comunicació audiovisual, quan el Porrat estava ja plé de torrentins i torrentines que disfrutaven del mercat i les festes. De vesprada, a les 17:30 hores, la festa continua amb la processò que es realitza després de recitar el Verso de Sant Blai i el cant dels Gotjos.

Demà diumenge pel matí, la clavaria organitzarà una visita al centre de majors Santa Elena i una operació Kilo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.