Vora 10.000 persones visiten el Port de Catarroja durant les Festes Majors

1421

La localitat de Catarroja ha rebut enguany vora 10.000 persones en els actes centrals de les Festes Majors en honor a Sant Miquel. Els més multitudinaris han sigut els celebrats el Port de Catarroja, situat al Parc Natural de l’Albufera.

Enguany, Catarroja ha celebrat les festes amb el títol de Municipi Turístic, que ha rebut recentment. A més, tant la Vela Llatina com la Pesca Tradicional també han sigut declarades Bé D’Interés Cultural (BIC). Ambdós reconeixements han servit per a augmentar l’afluència de visitants que han volgut apropar-se a descobrir l’entorn i la gastronomia catarrogina, especialment.


Així, els dos actes més multitudinaris han sigut el Concurs d’Allipebre –que enguany celebrava la seua edició número 47– i la VI Festa de la Sega de l’Arròs celebrats al Port de Catarroja. Visitants i veïnat han acudit per degustar les delícies de la gastronomia més tradicional, així com gaudir de les nombroses activitats que s’havien preparat.

Actes per a tots els públics

La programació de les festes d’enguany ha estat plantejada de manera que atenguera a tot tipus de públic, segons el Govern municipal. A banda dels actes més tradicionals, com poden ser els Moros i Cristians o l’exhibició de Vela Llatina, s’han organitzat diverses activitats de caràcter lúdic i esportiu dirigides tant a majors com a xiquetes i xiquets.

Com a novetats, per exemple, el musical Michael’s Legacy, que homenatjava l’artista Michael Jackson i que va plenar de gent la plaça Major; l’espectacle teatral per a bebés Aigua; la Jornada d’Orientació; la Catarroja Race Kids o el macrofestival de Festes, en el qual participaren dj’s valencians i al qual van assistir més de 3.000 persones.

D’altra banda, també s’ha apostat per recuperar la tradició amb el Taller de Fanalets o el Trofeu de Pilota Valenciana, que es consolida amb la seua segona edició.

Segons el regidor de Festes, Alejandro García, s’han posat tots els esforços “en tenir en compte les demandes del poble de Catarroja, a través del Consell de Festes, i organitzar activitats en què puguera participar gent de totes les edats”. Així mateix, García ha recordat a tots els veïns i veïnes la possibilitat de formar part del Consell Ciutadà de Festes amb qualsevol aportació relativa a l’organització de les Festes Majors.

Festival Katarrock

D’altra banda, este cap de setmana Catarroja també acollirà la segona edició del Festival Katarrock, amb l’actuació del grup Bajoqueta Rock. Serà el diumenge 8 d’octubre a les 23 hores a l’aparcament del camp de futbol Mundial 82 (Avinguda Jaume I).

Prèviament al festival, també se celebrarà un Concurs Gratuït de Paelles a les 18 hores, patrocinat pel Consell Regulador D.O. Arròs de València. L’organització facilitarà als participants llenya, arròs, pollastre, conill i verdura en quantitat suficient per a cuinar una paella de concurs (6 persones). Per a inscriure’s cal escriure a jlfcatarroja@hotmail.com.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.