Vinalesa acull la seua IV Setmana Inquieta, setmana de la ciència i del medi ambient

1136

La primera quinzena de juny torna la Setmana Inquieta de Vinalesa. Una iniciativa de la Regidoria de Sostenibilitat que s’està convertint en un referent a nivell comarcal, un punt de trobada per a compartir coneixements i experiències entorn la ciència i el medi ambient.

Les activitats de la quarta edició començaran el dilluns 4 de juny amb una xarrada per a escolars sobre els grans gegants del Mediterrani. Comptarà amb la presència de l’expert en fauna marina Toni Raga, catedràtic de zoologia i director del Parc Científic de la Universitat de València.

Els dimarts 5 i 12 de juny es celebraran uns tallers de digitalització per a recuperar fotografies i cintes de vídeo antigues i poder rescatar l’important llegat cultural de l’horta.

Les falles del futur seran ninots fets amb palla d’arròs i impresos en 3D. Una alternativa per a reduir l’impacte ambiental produït pel fum en la crema del suro. Si t’agraden les falles i el disseny no pots faltar a aquesta interessant xarrada amb l’investigador i artista Rubén Tortosa. Serà el dijous 7 a les 19:30.

El dissabte 9 a les 10 del matí els participants construiran als horts d’oci un hotel per a bitxos beneficiosos que ajudaran a combatre algunes plagues i a pol·linitzar plantes.

El dilluns 11 arribarà a l’Espai Cultural la Nau La més neta del Mediterrani, una exposició que pretén difondre la problemàtica dels residus i proposar solucions per a acabar amb el seu abandonament a la natura, especialment a la mar.

El dia 13 a les 19 hores tindrà lloc al Saló de Plens una xarrada sobre genètica, dieta i salut a càrrec d’Eva Mª Asensio, tècnica superior del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València.

El 14, sopar de faixa al Pati de la Fàbrica i estrena del documental Savis de l’Horta, un curtmetratge que ens descobreix un món cultural i geogràfic oblidat per la societat moderna. Estarà el seu director, David Segarra, i amb ell es podrà raonar sobre el seu treball que ha sigut guardonat al festival DocsValència.

El dissabte 16 de juny a les 17 hores es farà una jornada de Geocaching pels carrers del poble, l’horta i el Carraixet. El Geocaching és un joc que combina fer exercici amb les noves tecnologies, la natura i la història. El seu objectiu és amagar xicotets “tresors” i fer públiques les coordenades perquè altres persones els troben. Hi ha milers de “tresors” amagats en monuments, parcs, boscos i de segur que has xafat més d’un sense saber-ho.

La IV Setmana Inquieta conclourà al Pati de la Fàbrica amb la tradicional Nit dels Estels: observació de Saturn i els seus anells, Júpiter, Mart i l’Estació Espacial Internacional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.