València reinicia la licitació del Centre Cívic del Cabanyal de la EDUSI per 2,4 milions

333

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria del Participació Ciutadana i Acció Veïnal, ha reiniciat el procés de licitació per a les obres de construcció del Centre Cívic del Cabanyal, als carrers Sant Pere i Lluis Despuig, per un pressupost base de 2,4 milions d'euros. És la segona vegada que el consistori licita esta dotació del barri del Cabanyal, ja que el contracte d'obra de l'anterior procés va haver de ser extingit per incompliment de les obligacions principals per part de l'empresa adjudicatària.

La nova licitació per a la presentació d'ofertes ha sigut aprovada per la Junta de Govern, i establix 10 mesos com a termini estimat de duració de les obres. “En tot just tres mesos, s'ha aconseguit resoldre el contracte anterior i traure davant de nou la licitació, ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía.

La regidora ha destacat que el Centre Cívic pretén potenciar “el caràcter intercultural del barri i contribuir a millorar la cohesió social i al reconeixement de la diversitat dels veïns i veïnes. Este espai d'enteniment social ha d'ajudar-nos a posar en valor la diversitat existent en el barri com una de les característiques i valors que hem de conservar. Hem prioritzat i agilitat la nova licitació perquè no es pot posar en perill l'execució de projectes tan estratègics i transformadors com este”.

Sobre la reconstrucció de l'edifici que acollirà el Centre Cívic, ha explicat que la intervenció “busca reforçar el caràcter urbà de la trama edificatòria original existent en el Cabanyal, adaptant la forma arquetípica de la barraca valenciana, alineades a la trama ja predefinida, per a respectar al màxim les alineacions de la parcel·lació original”.

Així, la regidora posa en valor el fet que “la distribució espacial del complex estarà basat en la unió de moltes cases particulars, emulant la naturalesa del propi barri. És a dir, el projecte es descompon en mòduls funcionals que mostren este parcel·lari original, possibilitant que cadascuna de les barraques que conformen l'edifici allotge un espai determinat i que la suma de totes elles siga el Centre Cívic”.

L'edifici es conforma a través de set barraques paral·leles de les quals dos seran espais exteriors. Aprofitant la disposició natural de les seues cobertes i la trama urbana nord-sud, els espais es protegiran del sol mitjançant faldons orientats a sud, mentre que s'obriran de manera generosa a nord per a rebre una agradable llum homogènia que permeta la seua lectura contínua com una gran nau amb coberta en dent de serra. A més, Valía apunta que l'edifici “seguirà criteris de consum energètic quasi nul, alineant les noves construccions públiques a les necessitats d'adaptació davant l'emergència climàtica en la qual ens trobem”.

La construcció del Centre Cívic del Cabanyal s'emmarca en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França (EDUSI 3C VALÈNCIA), cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020. En concret, es troba dins de la línia d'actuació 8, definida com a ‘Revitalització del barri mitjançant infraestructures i programes culturals’, una línia que potencia la regeneració social del barri mitjançant la implementació de programes culturals que responguen a les demandes de la societat activa que el caracteritza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.