L’Ajuntament de València convoca el Premi Senyera d’arts visuals dotat amb 12.000 euros

1105

L’Ajuntament de València ha convocat, un any més, el Premi Senyera per a estimular i promoure la trajectòria professional d’artistes de la Comunitat Valenciana. Este guardó, amb una dotació econòmica de 12.000 euros, atén les reivindicacions de diferents col·lectius artístics. Per segon any, no distingix entre pintura i escultura i obri les portes a qualsevol manifestació de les arts visuals, que es pot presentar fins al pròxim 1 d’octubre.

La regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello, ha recordat hui que l’Ajuntament convoca este premi des de 1957 i al llarg d’estos anys ha destacat l’obra d’artistes com Manolo Valdés, Francisco Ribera Berenguer o José Morea; amb tot, ha explicat que el Govern de la Nau “ha consensuat amb els agents de la ciutat canviar la seua estructura per tal de superar un model que s’havia quedat obsolet”.

De fet, ha afegit Gloria Tello, “hem modernizat el model de presentació, superant el model de presentació física de l’obra, que suposava un inconvenient econòmic per a un col·lectiu com el dels i les creadores plàstiques, un col·lectiu moltes vegades molt precaritzat”. A més, “hem pres una altra mesura que evita al col·lectiu d’artistes fer cap despesa econòmica (transports i assegurances, etc.) per poder optar al premi, i és ara l’Ajuntament el que afronta la despesa de transport de les obres finalistes després d’una fase de selecció de projectes”.

Segons les bases d’esta convocatòria municipal, entre la documentació que s’ha d’aportar es troba un dossier sobre l’obra presentada que haurà d’estar en format PDF i que ha d’incorporar fotografies de l’obra, una fitxa tècnica i un dossier d’una obra anterior.

La regidora delegada de Recursos Culturals, Gloria Tello, ha manifestat que gràcies a estes novetats la xifra d’obres presentades l’any passat es va multiplicar fins a un total de 54, en què la d’Inma Femenía va ser la triada, i ha conclòs “segura que amb este guardó dignifiquem l’àmbit cultural valencià. Es tracta d’un premi històric, molt viu i modernitzat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.