València obrirà el primer centre d’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat al Cabanyal

375

La regidora de Servicis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat este dilluns de matí l’edifici que acollirà “en breu” l’oficina d’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat al barri del Cabanyal-Canyamelar, cofinançada pels fons europeus EDUSI. Es tracta del primer centre d’estes característiques a la ciutat, que “està a punt d’obrir les seues portes” per donar suport a les famílies amb menors “en diferents aspectes de la vida quotidiana”, com ara l’educació o la gestió de problemes de convivència, entre altres. Lozano ha qualificat de “molt bona notícia poder obrir un recurs més d’acompanyament social al barri per ajudar i donar oportunitats a les persones que estan en situació de dificultat”.

El servici d’orientació i informació a les famílies en situació de vulnerabilitat del barri del Cabanyal-Canyamelar “és un recurs complementari a les actuacions desenvolupades pels servicis socials municipals per a les famílies del barri”, segons ha explicat Isabel Lozano. “Podran accedir als servicis d’esta oficina les famílies amb menors a càrrec que siguen residents al Cabanyal, Canyamelar i Cap de França de la ciutat de València, i que necessiten una tasca d’orientació, atenció i suport adreçada a xiquets, xiquetes i adolescents”. Les actuacions englobaran l’atenció directa, el desenvolupament de tallers específics i la coordinació comunitària per tal de dotar els menors i els seus progenitors de competències personals, socials i educatives. Les famílies disposaran d’un equip multidisciplinari de psicòlegs, educadors, treballadors socials i integradors socials. Les instal·lacions estan ubicades al carrer del Millars número 21 i romandran obertes de dilluns a divendres en jornada completa de huit hores, matí i vesprada. Este servici està cofinançat pels fons EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) de la Unió Europea.

L’objectiu general d’este nou recurs “és procurar la regeneració social de l’entorn urbà, mitjançant el suport integral a les famílies a través d’estratègies d'inclusió i prevenció comunitària”, ha assenyalat Lozano. La regidora ha ressaltat que en este barri es posaran en servici altres dos recursos socials més: l’espai d’inserció social i laboral de joves de Llorenç la Flor i el centre municipal de servicis socials del carrer de la Reina.

Es tracta, en paraules de l’edil, “de tres potents recursos de servicis socials en el mateix barri, i així es donarà resposta a la dignificació del barri amb l’increment de dotacions públiques i servicis socials tal com reclamen les entitats cíviques i veïnals”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.