València celebra un assolejat Dia Mundial de la Paella

737

Fotos: Manolo Guallart.- L’explanada de la plaça de l’Ajuntament de València s’ha omplit de gom a gom per a celebrar el primer Dia Mundial de la Paella i tastar les nou varietats de paella que grans cuiners de tota la Comunitat Valenciana han preparat aquest matí allí mateix.

“Celebrem hui un acte molt important, el I Dia Mundial de la Paella, que cobra especial significació en el marc de la capitalitat de València de l’Alimentació Sostenible, i del treball realitzat i en marxa en este àmbit, en el qual la paella, òbviament, cobra gran importància, atés que es tracta del nostre producte més conegut en el món”, ha dit l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha participat hui en la celebració, i ha destacat la importància d’una alimentació de qualitat i de proximitat, de les quals la paella és un exemple destacat.

Acompanyat per la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i altres membres de l’equip de Govern, l’alcalde ha assistit este matí a la lectura del Manifest de l’Acte Institucional d’esta efemèride, inaugurada hui en la plaça de l’Ajuntament, i plantejada amb vocació de continuitat. L’acte institucional ha comptat també amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després de la lectura del manifest, l’alcalde ha destacat la importància de la iniciativa que encapçala València d’impuls i difusió “de l’alimentació sostenible i de proximitat, que va des de l’agricultor que està produint en l’horta, i el pescador que està treballant en L’Albufera fins el treball dels distribuïdors, o els cuiners”, ha subratllat l’alcalde, qui ha destacat també el pes protagonista del sector de l’alimentació en l’economia valenciana.

Per la seua part, la delegada de Turisme, Sandra Gómez, ha manifestat la seua satisfacció davant l’assoliment de l’objectiu marcat per a esta primera commemoració, que era “posar en valor i fer que hui la paella donara la volta al món . I ho hem aconseguit: es parla de València i la paella en punts tan distants com ara Japó, Miami o Rússia, on hui mateix estan cuinant una paella per a 1.000 persones”, ha afegit.

La celebració d’este I Dia Mundial de la Paella ha acollit este matí en la plaça de l’Ajuntament la lectura de la declaració institucional, que s’ha acompanyat d’una mostra de cuina (showcooking), amb música en directe i animacions audiovisuals, en un ambient festiu de celebració, des de l’objectiu de projectar la ciutat com a destinació gastronòmica de primer ordre.

El 20 de setembre serà conegut oficialment com World Paella Day, per al qual s’ha creat una etiqueta pròpia, #worldpaelladay, i un logo que representa una paella amb els colors de la Senyera i el blau turquesa del mar Mediterrani en el seu interior, tots dos disposats de manera que tracen el número 20.

Durant el matí ha tingut lloc l’acte institucional i una demostració culinària d’elaboració de nou paelles,amb receptes procedents de diferents punts geogràfics de València, Alacant i Castelló, que s’han distribuit entre el públic que s’ha acostat fins a la zona. La jornada continuarà esta vesprada amb música en directe i animacions audiovisuals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.