València celebra hui el Dia d’Amèrica

628

Des del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat, la Regidoria de Cooperació al desenvolupament i migració de l’Ajuntament de València, amb la participació de diverses associacions d’immigrants americans, ha impulsat la segona edició del Dia d’Amèrica en València amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions del continent americà.

El diumenge 21 d’11:00 hores a 19:00 hores, dotze asociacions i centres culturals americans posaran la seua pròpia carpa en la plaça de l’Ajuntament. Juan Bosch República Dominicana, México València, Colombia Asim, La Casa Chile o Paraguayos en acción, entre altres entitats, realitzaran activitats amb la intenció de visibilitzar les seus comunitats i aproximar la realitat dels seus països a la ciutadania. «El programa s’ha configurat junt amb les entitats americanes del Consell Local de Migració i Interculturalitat. Així doncs, els convidem a que vinguen, que disfruten i que compartisquen un dia ple d’activitats pensades per les persones que venen d’Amèrica per a elles i per a tota la ciutadania», ha declarat Neus Fábregas, regidora de Migració i Cooperació.

S’ha programat la realització de tres tallers d’inscripció oberta: ‘América en tu cocina’, per a explicar diferents productes alimentaris que procedixen d’este continent, ‘Grabado y estampación’ on s’explicarà la tècnica del linogravat, i per últim ‘América en colores’, en què el públic infantil podrà pintar samarretes. A més d’estos tallers, hi haurà una exposició sobre els drets humans del poble maputxe.

Al voltant de les 13:00 hores actuarà l’orquestra Son Latino. Finalitzada l’actuació, es facilitarà al públic una degustació gastronòmica, i a les 15:00 hores es comptarà amb l’actuació de diferents grups de dança que mostraran els seus balls i indumentàries típics. A les 18:00 h actuarà un grup de mariachi i es procedirà a clausurar l’esdeveniment.

L’objectiu general d’este projecte és donar visibilitat a la diversitat cultural de la ciutat com a ferramenta d’aproximació i convivència entre els grups de la població. «El missatge que volem transmetre a la població migrada en la ciutat és que este Ajuntament té molt clar que la diversitat cultural enriquix i és molt important que totes les persones que venen a esta ciutat la senten com a seua», ha explicat la regidora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.