Un incendi acaba amb l’històric Molí de les Xiques de Silla i afecta el rec de 5.000 fanegades d’horta

1402

incendi molí de les xiques sillaEl passat dissabte, un incendi va acabar amb el Molí de les Xiques ubicat a l’avinguda d’Espioca de Silla. Es tracta d’un edifici de propietat privada amb una trajectòria històrica que va tindre el seu inici al 1750. Les primeres dependències foren construïdes pel Duc d’Hijar. Al segle passat, la joventut femenina de Silla va omplir unes instal·lacions que de molí de farina s’havien transformat en una fàbrica de sacs.

Gran icona de la dona treballadora a Silla per la importància que va tindre com a empresa, pel nombre de treballadores que va ocupar i perquè, encara que part de l’edifici va desaparèixer fa anys (l’últim incendi va ser al 2011), la part antiga que s’ha cremat ara estava catalogada i protegida com a edifici històric bicentenari.

L’incendi que va registrar el Molí de les Xiques a mitja nit del dissabte va afectar també el rec del voltant de 5.000 fanegades d’horta. El motiu va ser que mentre es cremava l’antic molí va caure un mur de rajola sobre la séquia del Molí i va obstruir el pas de l’aigua, fet que va posar en perill els camps del voltant per la qual cosa es va haver de tallar el rec.

En aquest moment, la Sèquia Reial i l’Ajuntament estan buscant solucions alternatives als comuners. A l’antic molí es troba el president de la Séquia, Pepe Alapont, junt amb l’alcalde, Serafín Simeón, que demanen, tal com afirma el president de la Séquia Reial, “un poc de paciència” al temps que ha assenyalat que “qui tinga la imperiosa necessitat de rec, pot utilitzar els motors”.

Respecte al mur de rajola sobre la séquia, és la propietat privada qui ha de gestionar el desenrunament i, de fet, està realitzant les gestions oportunes. En el cas que no es realitzaren aquests treballs ràpidament, la Séquia prendrà les mesures oportunes en defensa dels interessos dels comuners.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.