Un grup de veïns de Puçol es junten per evitar l’abandonament de monuments i tradicions històriques locals

585

Puçol. Casa Social

Un grup de persones sensibilitzades per l’abandonament total dels llocs, monuments i tradicions històriques de la localitat de Puçol s’han unit amb un objectiu clar i prioritari: la recuperació, difusió, senyalització i la seua protecció.

Des del grup ‘proposta de protecció dels elements històrics i Casa Social’ ( https://www.facebook.com/groups/1461142244111813/) en facebook, s’està gestionant una recollida de signatures en el municipi per tal de donar més força a la proposta.

La proposta consta de quatre punts clau: realització d’un inventari dels edificis i llocs històrics del municipi de Puçol; recuperació, protecció, difusió i senyalització d’estos i dels elements culturals propis; obertura al públic, assegurant un ús respectuós amb el major coneixement de la història i cultura del poble i restauració dels elements danyats, i que se li donen un ús correcte vinculat amb l’ús el qual es destinava originalment.

El grup ha possat especial enfasis en la Casa Social, un edifici en mans privades que ha allotjat un diferents establiments, entre ells un cinema o un teatre. Durant molts anys, l’edifici històric ha anat passant per mans privades sense que cap dels propietaris es preocupara per la seua pròpia conservació i és per açò, que es proposa que l’Ajuntament prenga mesures “per qualsevol mitjà possible, inclús l’expropiació”.

Els organitzadors de la proposta arreplegaran signatures fins al mes de juliol i, a partir d’ahí, les presentaran a les institucions públiques que corresponguen, encara que estes, coneixen prou bé la proposta. Al manifest es poden sumar col·lectius i diversos locals del municipi de l’Horta Nord tenen una còpia del manifest, la proposta i algunes fulles de signatures.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.