Per l'Horta i Som Horta es manifestaràn davant el Ple d'Alboraia per l'autorització municipal al festival Mare Nostrum

815

Un centenar de persones, convocats per les plataformes Per L'Horta i la Plataforma Som Horta d'Alboraia, s’han concentrat a la Partida dels Peixets per denunciar públicament la preparació del macro-festival musical MareNostrum.

Alboraia. Per l'Horta. Som Horta. contra Mare Nostrum Festival
Fotògraf: Lluïso García

A la concentració també han estat representats altres associacions ecologistes i de defensa del territori com Acció Ecologista Agró o Plataforma per la Sobirania Alimentaria del PV. També han participat el CSOA L'Horta, col·lectius ciclistes i associacions de veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat, com ara Castellar-L'Oliveral, Orriols, Centre Històric, Port Saplaya o la Patacona, entre d'altres. S'han unit a la concentració llauradors i llauradores de diferents zones de l'Horta.

Durant la concentració els reunits han mostrat el seu rebuig cap a aquesta manera de gestionar el territori al considerar que la partida del Miracle d'Alboraia és una de les zones de l'horta de València amb major valor ambiental i paisatgístic.

Marc Ferri, en representació de Per L'Horta; Miquel Solís de l'AAVV Patacona; Celeste Juan de l'AAVV Port Saplaya; Chelo Gimeno i Marta Martín de l'AAVV Centre Històric i Som Horta: el llaurador Vicent Martí i Maika Barceiro de l'AAVV Orriols han explicat que “el macrofestival va a suposar un impacte agrícola i paisatgístic difícilment reversible”
Els convocants demanaran un pronunciament clar de les autoritats autonòmiques, ja que “l'horta no és un solar on càpiga qualsevol projecte, és un territori a fomentar i protegir”.

Els convocats mostraren la seua oposició al projecte al considerar que el festival no va a aportar cap benefici visible a Alboraia. Els veïns i veïnes de la Patacona i Port Saplaya, hauran de suportar tres dies de contaminació acústica, tall de carrers, brutícia i aglomeracions que ja provocaren que es deixara de realitzar al Grau de València.

Per aquestes raons, els convocants esperen un canvi de postura per part de Generalitat i Ajuntament d’Alboraia, ja que “si volen governar abanderant el canvi, ara tenen una excel·lent ocasió per a distanciar-se de les velles polítiques s de «grans esdeveniments» que tants problemes, deutes i impactes territorials han portat a la nostra terra”.

Per això la Plataforma Som Horta-Alboraia ha convocat una nova concentració demà a les 19:30 hores davant de l'Ajuntament d'Alboraia, on tindrà lloc el ple municipal on es tractarà el tema.

3 COMENTARIOS

  1. como el perro del hortelano, ni come ni deja comer, que pena
    de oportunidades de que se hable de alboraia a nivel mundial,
    (por cierto creo que se ha hecho una limpieza de toda la mierda
    que había), donde estaban antes los ecologistas de «pacotilla».
    saludos

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.