Turisme Carraixet culmina l'adequació dels 28 km de la seua via per a passejar i anar amb bici

1663

Turisme Carraixet ha culminat l'última fase de les obres d'adequació de ‘Camins del Carraixet', una ruta turística i esportiva de 28 kilometres per l'horta valenciana. La via recorre els municipis d'Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Vinalesa, Albalat dels Sorells, Almàssera i Meliana.

L'acció realitzada ha consistit en una millora del ferm per a facilitar tant el trànsit per als vianants com el de bicicletes. En concret, s'han formigonat rampes, eixamplat i compactades vies i zones de senders.

Una de les obres més importants ha sigut la construcció d'un mur paral·lel a la Real Séquia de Moncada que ha permés eixamplar un pas de tan sols 30 centímetres fins a aproximadament 1,5 metres. D'aquesta manera, s'ha aconseguit que tot el recorregut siga ciclable. Les obres han tingut una duració d'un mes i un cost de 11.520,41 euros.

Una vegada creada ja tota la infraestructura, l'objectiu en 2021 és trackejar totes les rutes perquè siguen més accessibles. S'apostarà per les noves tecnologies i s'implementarà un projecte de senyalització turística intel·ligent, amb un pla de senyals beacons, una espècie de balises que funcionen amb bluetooth i que permeten accedir a informació sobre els llocs que es visiten amb els telèfons intel·ligents, al mateix temps que oferiran a Turisme Carraixet més dades del perfil dels seus visitants. Durant l'any vinent també es promouran visites guiades.

Segons destaca Llorenç Rodado, president de la Mancomunitat del Carraixet, “gràcies a la xarxa de senders de Camins del Carraixet es vol vertebrar encara més tots els municipis que la componen. A més, s'instal·laran estacions de préstec de bicicletes en cada municipi, la qual cosa millorarà aquesta connexió de manera sostenible”.

Amb iniciatives com aquesta, “es vol fomentar que la bicicleta siga el transport oficial de l'horta, al mateix temps que s'ofereix una alternativa de turisme sostenible complementari a la ciutat de València”, segons Noelia Rigoberto, gerent de Turisme Carraixet.

Amb aquesta posada en valor de l'horta, es contribueix a la seua conservació, sent el turisme una via complementària a l'agricultura, apunta Rigoberto.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.