Torrent sustituye la habitual lectura del ‘Tirant’ por una nueva y variada ‘Setmana de la Llengua’

735

El Ayuntamiento de Torrent celebrará del 18 al 25 de abril su primera ‘Setmana de Llengua’, en la que la programación será íntegramente en valenciano para fomentar el uso de nuestra lengua, según ha explicado la concejala de Educación, Patricia Sáez.

Torrent. Setmana de la Llengua

En el tradicional desayuno con los medios, Sáez ha explicado que esta semana, con numerosos actos para todos los públicos, sustituirá a la tradicional lectura del ‘Tirant lo Blanc’ con el objetivo de promocionar mejor el valenciano.

La I Setmana de la Llengua comença el dia 18 d’abril, amb l’activitat Bicillibres en valencià, organitzada pel col·lectiu Soterranya, on després d’un sopar de pa i porta aniran repartint llibres en bicicleta per tot Torrent.

El dimarts, dia 19 d’abril, a les 20:00 hores es celebrarà la presentació dels llibres guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent 2015 a la Casa de la Cultura, que comptarà amb la presència dels autors. Els premiats han sigut els següents:

Paris Blonde, de Vicent Enric Belda

L´estranya dona mexicana, d’Enric LLuch i Girbés

Geografia de les veus de Rafael Casanova

 Els medis, de Paco Romeu

El dimecres, dia 20 d’abril, es donarà pas al Cinema en valencià. El Club de lectura del Voluntariat pel valencià, després de la seua sessió de lectura projectaran la pel·lícula Segon origen de Carles Porta, una pel·lícula basada en la fi d’un holocaust extraterrestre i la decisió dels dos únics supervivents de preservar la cultura humana i, per tant, la necessitat de procrear.

Seguint amb les activitats que s’organitzen coincidint amb el Dia del llibre, cal destacar alguna novetat en l’activitat Llig amb nosaltres en valencià. Durant els últims anys la lectura escollida per ser llegida pels ciutadans era el Tirant lo Blanch de Joanot Martorell, una novel·la cavalleresca considerada de referència de la nostra literatura i del Segle d’or valencià. Enguany, amb l’objectiu de donar visibilitat als nous escriptors valencians, com ha confirmat Patricia Sáez, “es llegirà un fragment del llibre L’Estranya dona mexicana, d’Enric Lluch, guanyador del premi Narrativa Jove de Torrent 2015″.

La lectura tindrà lloc el dijous dia 21, a les 17:00h de la vesprada. Enguany s’ha escollit com a escenari de lectura de la novel·la d’Enric Lluch, la plaça de les Corts Valencianes. Esta lectura comptarà amb la presència de l’autor que serà l’encarregat d’encetar-la i, a més, els participants rebran un exemplar de la mateixa.

Des del dia 21 al dia 22, a partir de les 16:30h també a la plaça de les Corts Valencianes, els ciutadans podran gaudir de la Fira del llibre i de la música en valencià, on un total de 6 llibreries i dos distribuïdores de música de Torrent exposaran els seus productes al públic per què puguen adquirir i comprar allò que més els interessa.

La I Setmana de la Llengua acabarà replet de riures i música. El dia 22 d’abril de vesprada, a la Plaça de les Corts Valencianes, tindrà lloc un monòleg de la mà dels contacontes Llorenç Giménez i Carles Cano, que faran gaudir a tota la família i, tot seguit, Òscar Briz actuarà omplint de música tota la plaça i fent passar una bona estona a tots els assistents.

Per últim cal destacar la participació de les escoles de Torrent en esta I Setmana de la Llengua, ja que els més petits i petites podran gaudir de la dramatització amb el general Basset.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.