Alaquàs presenta el cartell de la Festa del Porrat 2016

704

presentació cartell fira del porratL’Orde Mínima Seglar d’Alaquàs i l’Associació Cultural Penya El Foc 2000 va presentar el passat dissabte el cartell de la Festa del Porrat 2016 que es celebrarà del 10 al 17 d’abril de maig en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.

La festivitat religiosa en honor al patró tindrà lloc el diumenge 10 d’abril amb el trasllat de Sant Francesc de Paula des de la capella fins a la Parròquia. La tradicional Fira del Porrat, l’activitat lúdica d’aquesta festivitat, es celebrarà del 15 al 17 d’abril a Alaquàs.

El patró d’Alaquàs

La festa de Sant Francesc de Paula, que va morir l’any 1507, ha sigut organitzada històricament per l'Ordre Mínima Seglar d'Alaquàs. Dos components han protagonitzat sempre aquesta celebració: el religiós, que es celebra el tercer diumenge de pasqua, i el lúdic. Tot i això, en les últimes dues dècades, l'aspecte lúdic de la celebració havia decaigut, conservant tan sols els elements religiosos.

Per aquest motiu, un grup de festers de la població, agrupats en l'Associació Cultural Penya El Foc 2000 van decidir donar-li un nou impuls a la festivitat amb la introducció d'alguns elements lúdics com ara la Festa del Porrat.

La festivitat en honor a Sant Francesc de Paula venia a completar-se així amb els tradicionals actes festius i lúdics. Després de la celebració de la festa pròpiament dita aquest cap de setmana, Alaquàs acollirà el cap de setmana següent, una edició més de la tradicional Fira del Porrat. La inauguració tindrà lloc el divendres 15 d’abril i donarà pas a una completa programació en la que hi hauran festes infantils, jocs tradicionals, sopars populars i el tradicional cuinat de calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població el diumenge 17 d’abril.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.