Torrent sol•licitarà el reconeixement del nom oficial del municipi a Facebook, Twitter i Google

0
37

L’Ajuntament de Torrent sol•licitarà a les xarxes socials de Facebook, Twitter i Google, en els pròxims dies, el canvi de nom de Torrente pel de Torrent, com es va aprovar ja l’any 1979 després de la sol•licitud de canvi presentada en 1976.
Són molt nombroses les persones que cerquen a les principals xarxes socials i cercadors informació sobre Torrent, i troben el nom del municipi en la denominació incorrecta amb el nom anterior a la aprovació per part del Consell de Ministres, on es va permetre l’eliminació de la “e” final.

Les recerques realitzades al llarg de la història del municipi demostren que des de l’època romana, fa més de 2.000 anys, la capital de l’Horta Sud rebia el nom de Torrent, i no va ser fins al segle XVI, quan es va castellanitzar el nom afegint una “e” final i es va convertir en Torrente, perquè la cultura castellana estava de moda entre la noblesa, castellanització que va prendre més força a partir del Decret de Nova Planta en el segle XVIII.

Torrent va ser el primer municipi a València que va sol•licitar el canvi amb l’entrada de la democràcia. Concretament, cal remuntar-se a l’any 1976 quan després de sol•licitar el canvi, el Consell de Ministres l’aprovà l’aprova el 2 de febrer de 1979.

El consistori de la capital de l’Horta Sud, i concretament des de la regidoria de Cultura, Valencià i Turisme, encapçalada pel regidor, Modest Muñoz, en la seua labor perquè es reconega el nom oficial del municipi, i després de rebre continuades reclamacions per part d’alguns veïns, emprendrà els tràmits necessaris perquè es duga a terme el canvi que ja li va ser reconegut fa 34 anys.

Amparo Folgado, alcaldessa de Torrent, ha declarat la seua disconformitat amb el nom que apareix en les dues xarxes socials, “ja que no és el nom real ni oficial, com demostren els escrits històrics i com es va aprovar per part del Consell de Ministres”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.