Torrent s’adherirà a la Red de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors a proposta del PSPV

573

Torrent. Ajuntament de Torrent. Detalle fachadaEl Partit Popular i Compromís s’han adherit a la proposta portada pel grup municipal del PSPV de Torrent al ple municipal per tal de promoure el procés d’adhesió del municipi a la xarxa mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors.

La Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors és un projecte impulsat per l’Organització Mundial de la Salut, destinat a crear entorns i serveis que prologuen i faciliten un envelliment actiu i saludable.

Aquest projecte va dirigit a tots els ajuntaments que estiguen interessats en fomentar l’envelliment actiu, que han decidit optimitzar les condicions de vida de les persones majors en les seues localitats, incorporant aquesta perspectiva en la planificació municipal.

Els ajuntaments interessats en adherir-se a la xarxa es comprometen a promoure la participació de les persones majors durant tot el procés, és a dir, la investigació inicial per al diagnòstic de la situació, el pla d’acció i la posterior investigació.

La metodologia proposada per l’Organització Mundial de la Salut identifica 8 àrees de l’entorn urbà i social que influeixen en la salut i la qualitat de vida de les persones: espais a l’aire lliure. Transport, vivenda, participació social, respecte i inclusió social, treball i participació ciutadana, comunicació i informació i recolzament de la Comunitat i serveis socials i de la salut.

El portaveu del grup socialista, Andrés Campos, afirma que és un bon moment per a que des de l’Ajuntament de Torrent es promoga el procés d’adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les persones majors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.