1.800 euros per als millors 60 segons de Torrent

0
1 lecturas

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha presentat el concurs 'Sóc de Torrent en 60 segons', amb un premi de 1.800 € per al millor vídeo d’un minut que promoga i dignifique l’ús del valencià a la capital de l’Horta Sud.

60 segons per a promoure l’ús del valencià a TorrentLa regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha explicat este matí en roda de premsa els detalls de la campanya, que “recull el testimoni dels concursos de fotografia dels anys anteriors per a renovar-los i promoure el valencià en un altre format, el del vídeo”.

Els vídeos participants han de tindre una duració màxima d’un minut i la temàtica és la importància d’usar el valencià a Torrent, en qualsevol àmbit. Han d’estar gravats a Torrent, han d’estar subtitulats i fer promoció de l’ús del valencià en qualsevol situació. Per a participar-hi, el vídeo s’ha de compartir en Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #SócdeTorrenten60’’.

La regidora ha subratllat que el premi de 1.800 € és un premi únic a fi de “fomentar tant la creativitat com la qualitat del producte final”, ja que el vídeo guanyador passarà a ser propietat de l’Ajuntament per a utilitzar-lo en campanyes de promoció de la llengua pròpia. Les bases completes es poden consultar en el web municipal www.torrent.es.

Campanyes de promoció del valencià

El concurs se suma a altres campanyes de promoció que posa en marxa l’Ajuntament, per mitjà de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, al llarg de l’any, algunes de les quals estan ara en estiu també actives, com la de les rebaixes i les ajudes empresarials al valencià. Durant els períodes de rebaixes de gener i juliol, els comerços i les botigues de la ciutat reben cartells i etiquetes per a les etapes de descomptes. De la mateixa manera, els negocis locals també poden optar a ajudes econòmiques a la retolació o el disseny de webs en valencià, la publicitat o el material d’embalatge, el termini per a presentar les sol·licituds acaba el 16 de novembre.

En la roda de premsa, la regidora Patricia Sáez ha recordat que està oberta també la convocatòria d’una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Enguany, com a novetat, el certamen torna a ser anual i, a més, s’ha augmentat la dotació econòmica per a la categoria de narrativa. Així, a fi d’augmentar la visibilitat del certamen i donar-li més impuls, el Premi de Narrativa Juvenil serà de 12.000 € i passarà a ser un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana. Les obres aspirants al Premi Ciutat de Torrent s’han de presentar fins al dia 20 de setembre de 2018.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí