Torrent presenta la campanya per a promoure l’ús del valencià en motiu del 9 d'Octubre i la festivitat de Sant Donís

861

L’Ajuntament de Torrent, a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha preparat la campanya 'Nou d’octubre. Sant Donís', adreçada a tots els forns de la localitat.

La campanya vol “promoure l’ús del valencià entre la població aprofitant els costums i tradicions valencians com els dolços típics d’este dia, com són les figuretes de massapà, la piuleta i el tronador i la mocadorada”, segons ha assenyalat la regidora d’Educació i Promoció del Valencià, Patrícia Saéz, que ha presentat la campanya este matí en el forn Cunyat acompanyada del regidor d'Economia, Andrés Campos.

Per això, Torrent ha enviat els materials de la campanya als forns de Torrent: un cartell amb els dibuixos i el lèxic en valencià perquè els puguen penjar en els aparadors i així fer difusió dels productes.

També facilitarà una targeta amb l’explicació de l’origen d’este tradicional costum valencià de la Mocadorada, amb la intenció que siga col·locada en la safata on van les figuretes de massapà que s’elaboren per a este dia i que, així, tot el món que la compre puga saber d’on ve esta tradició en forma de dolços.

La regidora ha convocat als forns de la ciutat per a convertir esta iniciativa en un èxit “amb el convenciment i la voluntat de l’Ajuntament de promoure el valencià i d’ajudar el xicotet comerç local que té un contacte directe amb els clients i amb el valencià com a llengua de comunicació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.