Torrent dóna a conèixer els VIII Premis Carta de Poblament

2990

L’Ajuntament de Torrent hui ha fet públics els guardonats amb els premis Carta de Poblament. Un reconeixement que reconeix el treball, dedicació, esforç i trajectòria de torrentins i torrentines en diferents àmbits.

Torrent dóna a conèixer els VIII Premis Carta de PoblamentEn esta edició els premiats són Cucurucú Teatre i Coturno Teatre, Maria Téllez Plaza, Vicent Andreu Besó i Caixa Rural Torrent, Isidro Pérez i Mercedes Pérez són els premiats de la VIII edició dels premis.

Categoria Arts i Lletres: Cucurucú Teatre i Coturno Teatre

Cucurucú Teatre per la seua trajectòria com agent dinamitzador de la vida cultural, artística i educativa de Torrent des de 1997, principalment en l’organització de la Mostra de Teatre Escolar, que enguany celebra el XX Aniversari. Esta Mostra suposa un renconeixement i recolzament al treball del professorat als centres i una via educativa dels joves espectadors. A més, realitza un treball pedagògic a nombrosos col·legis de Torrent i d’altres pobles des de l’Escola de Teatre que fomenta els valors del treball en equip.

Coturno Teatre per la seua trajectòria en l’activitat cultural de Torrent, que enguany celebra la X edició de la Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro.  Els antecedents es retrotrauen a 1960, amb el nom Agrupación teatral de càmera y Ensayo de Radio Torrente. En 1975 es presenta per primera vegada a Torrent amb el nom Coturno. Agrupación teatral de Cámara y Ensayo, representant obres dels germans Quintero, Buero Vallejo, Alfonso Sastre…. Després d’un parèntesi entre els anys 1990-2005, reprén el treball amb obres de Muñoz Seca, Mihura, Gala Arrabal… sempre amb l’objectiu d’aconseguir nivells de qualitat i professionalitat. L’any 2008, després de faltar el seu director, organitza la I Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, que s’ha celebrat de forma ininterrumpida fins avui i està totalment consolidada.

Categoria Investigació, Ciència i tecnologia: Maria Téllez Plaza

Maria Téllez Plaza és llicenciada en Medicina per la Universitat de València, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Doctora en Epidemiologia per la Universitat Johns Hopkins de Baltimore, Estats Units, i Doctora en Salut Pública i Metodologia de la Recerca Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seues recerques se centren en l’aplicació de mètodes epidemiològics per a l’estudi dels determinants mediambientals i genètics del epigenoma i la salut cardiovascular. Concretament, la Dra. Téllez-Plaza ha publicat nombrosos articles sobre els possibles efectes cardiovasculars del cadmi, arsènic i altres metalls tòxics. En l’actualitat estudia el paper de les alteracions en la metilació de l’ADN en la toxicitat cardiovascular associada als metalls.

Categoria Societat i Concòrdia: Vicent Andreu Besó i Caixa Rural Torrent

Vicent Andreu Besó és director de l’Institut Confucio de la Universitat de València des de la seua creació en 2007, va ser delegat del Rector de la Universitat de València per a relacions internacionals de 2002 a 2011 i és professor de Filologia Anglesa de la Universitat de València des de 1992.

Caixa Rural Torrent és un referent del cooperativisme valencià i també de la societat civil deTorrent. Entitat que sempre ha estat donant seguretat als seus socis i clients, fins i tot en temps de crisi. Mai no ha oblidat la seua tasca social a la que dedica gran part del seu esforç. Porta 50 anys contribuent amb la seua activitat i solucions financeres al desenvolupament i progrés econòmic i social de Torrent i resta de poblacions en la que té presència.

Categoria Trajectòria Professional: Isidro Pérez i Mercedes Pérez

Llarga trajectòria professional, mantenint  la idiosincràsia d’un comerç fundat en 1927, La pastisseria San José, que gestionen des de 1960. L’atenció als clients, l’elaboració artesanal dels dolços tradicionals i la preservació del local i dels objectes vinculats a aquesta activitat artesana, així com els productes elaborats, els convertixen en un exponent del comerç local i de l’activitat tradicional del municipi.

El jurat ha estat format per la decana de la facultat de Psicología, Alicia Salvador, el cronista oficial de Torrent, José Royo, el científic José Hernández Yago, el músico José María Ortí i els esportistes Manuel Herreros “Champi” i Vicent Carratalà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.