Un impressionant espectacle de color i soroll fa vibrar Torrent en la Nit del Foc

571

La ciutat de Torrent va vibrar passat dilluns amb el gran espectacle pirotècnic de la Nit del Foc; un acte per a commemorar el dia de Sant Josep i que va tindre la participació d’un gran nombre de torrentins i torrentines que no van voler perdre’s este espectacle de color i soroll i que van omplir de gom a gom la plaça de la Unió Musical. En total foren 204 quilos de pólvora que l’empresa encarregada del castell, Hermanos Caballer, va fer esclatar en aproximadament 12 o 13 minuts. La pirotècnia va fer servir un producte el 80% del qual era de fabricació pròpia.

Però l’espectacle pirotècnic no va ser l’únic acte de la Nit del Foc, perquè la vesprada s’inicià amb unes tradicionals dansades a càrrec del Grup de Ball L’U i Dos i el Grup de Ball de Torrent. A més a més, hi participaren les falleres majors de Torrent, Carmen Raga i Ortí i Leyre Gallego i Ruiz, i les seues corts d’honors i tots els fallers i les falleres de les 29 comissions torrentines que han volgut, ja que es tractava d’un acte popular. Les dansaes començaren en l’església de Sant Josep i arribaren fins a la plaça de la Unió Musical, on va tindre lloc el castell.

El Granerer

D’altra banda, pel matí va tindre lloc la celebració d’una missa en honor a sant Josep, en la parròquia que porta el seu nom. En acabar, la comitiva, formada per les falleres majors de Torrent, l’alcalde, Jesús Ros, el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, i la resta de representants de la corporació municipal, s’hi dirigiren a l’estàtua del Granerer, situada a la plaça de les Corts Valencianes, on s’hi va fer un homenatge al faller amb el lliurament d’una corona de llorer.

La plaça del Bisbe Benlloch fou, per últim dia, l’escenari de les mascletades, un programa que s’inicià el dia 16 i que conclou hui amb una disparada de 109 quilos de pólvora a càrrec de la pirotècnia Zarzoso. La mascletada va ser molt seguida, tant pels espectadors que acudiren a la plaça com per tots aquells que la seguiren en directe a través del programa que l’Ajuntament de Torrent, com cada dia, va oferir en les xarxes socials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.