Torrent es prepara per a celebrar la festivitat de Sant Blai

0
218

A una setmana només de la celebració de la festivitat de Sant Blai, a Torrent, les dones de la junta de la Confraria de Sant Blai,  i totes les que s’han volgut acostar a ajudar, han començat a preparar els tradicionals santblaiets, un dolç tradicional que porta estampada la imatge del sant. i està fet a base de farina, oli, cassalla i sucre. L’alcalde, Jesús Ros i el regidor d’Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, han volgut estar este matí al forn amb les dones que col·laboren en la elaboració dels dolços.

Torrent. Sant Blai. 2016

El dia 3 de febrer el carrer de Ramón y Cajal s’omplirà amb les parades de la tradicional Fira de Sant Blai de la capital de l’Horta Sud. A més, el pròxim diumenge comencen els actes en què els clavaris i clavariesses de la Confraria de Sant Blai seran els protagonistes.

Diumenge, 31 de gener, a les 12.15h, tindrà lloc la benedicció i imposició de les medalles als clavaris i clavariesses, a continuació, després de la missa major, es celebrarà la passejada del guió de sant Blai.

Un dia abans de la festa de Sant Blai, el 2 de febrer, els clavaris i clavariesses celebraran la tradicional ofrena a sant Blai precedida per una cercavila, que començarà a les 17.30,  en què aniran acompanyats de la música de tabal i dolçaina.

El dia de la festivitat de Sant Blai, el 3 de febrer, la parròquia de Sant Lluís Bertran acollirà la missa major en honor a sant Blai. De vesprada, a les 17.30h començarà la cercavila pels carrers de la ciutat. Per últim, el 7 de febrer, els clavaris i clavariesses faran la tradicional visita al Centre de Majors Santa Elena.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here