Torrent convoca la huitena edició dels Premis Carta de Poblament i anima a associacions i entitats a avalar candidatures

849

Amb motiu de l’aniversari de la Carta de Poblament, la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Torrent ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a la huitena edició dels Premis Carta de Poblament que s’atorgaran el cap de setmana més pròxim al dia 28 de novembre i que commemora la firma de l’atorgament de la Carta de Poblament de Torrent a les primeres famílies pobladores després de la conquesta de Jaume I.

Estos premis, que actualment son de caràcter biennal, reconeixen públicament la tasca que, amb esforç, duen a terme tant persones físiques com entitats torrentines i que repercutix directament i indirecta en el benestar de la població. Enguany, des de la Delegació de Cultura han volgut potenciar la convocatòria fent una invitació massiva a entitats, associacions i col·lectius per tal que avalen de forma pública les candidatures que poden presentar persones físiques o jurídiques.

D’esta manera, les nominacions ens arriben des de la mateixa base social, cultural, festiva o científica del nostre entorn”, destaca el regidor de Cultura, Alfred Costa. El període de presentació de les candidatures, les quals s’han de tramitar de forma telemàtica, estarà obert fins al dia 30 de juny.

Estos premis estan diferenciats en quatre categories: Arts, Lletres i Esports; Ciència, Tecnologia i Medi Ambient; Societat i Concòrdia i Trajectòria professional, i tenen la finalitat de donar a conéixer i difondre la tasca de persones que, independentment de les trajectòries professionals o personals més o menys reconegudes, han contribuït al desenvolupament d’iniciatives que afavorisquen tant el creixement com el desenvolupament de la nostra societat.

Els premis són atorgats cada any per un jurat, que enguany està compost pels fills predilectes de la ciutat José Hernández Yago, José Ortí Soriano, Manuel Herrero Champi i Vicente Carratalá, reconeguts amb la Insígnia d’Or de la ciutat; Isabel Olmos, subdirectora de Levante EMV, i José Royo Martínez, historiador i cronista oficial de Torrent. Enguany es suma al jurat Alicia Salvador Fernández-Montejo, degana de la Facultat de Piscologia de la Universitat de València. Este jurat avaluarà les candidatures presentades durant la primera quinzena del mes de setembre.

Com ha assenyalat el regidor de Cultura, Alfred Costa, “esta celebració no es reduix només al fet que hi haja una sèrie de premiats que fa que cada edició siga excepcional. Cada any se’ns presenta una oportunitat per a difondre l’origen i les arrels del poble”. És per això que des de l’Ajuntament s’organitzaran una sèrie d’activitats culturals i lúdiques de caràcter divulgatiu per a difondre el passat de la ciutat i ajudar a mantindre viva la nostra història.

Seguint amb la línia de les exitoses visites culturals encetada l’any passat, la Regidoria de Cultura s’ha proposat continuar acostant els torrentins als llocs de presència hospitalera. La més propera serà a la Romeria dels Pelegrins de les Useres, que tindrà lloc el pròxim 29 d’abril. Dotze pelegrins i un guia caminaran per senderes de muntanya fins al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, lloc clau en la nostra cultura pel seu origen hospitaler. Els veïns i veïnes de Torrent visitaran el santuari per poder escoltar els cants medievals del pelegrins. Este cicle d’excursions continuarà el pròxim 18 de maig amb la visita al castell hospitaler de Cullera i al santuari de la Mare de Déu del Castell.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.