El llibre '30 anys, 30 mirades' fa balanç de 30 dècades d'existència del Parc Natural de l'Albufera

1252

La Fira del Llibre de València va acollir ahir la presentació de l'obra 30 anys, 30 mirades (Edicions 96), que reuneix el balanç de tres dècades d'existència del Parc Natural de l'Albufera a partir dels testimonis de tots els actors que van intervenir en la protecció del paratge. Segons els seus autors, Vicent Llorens i Bosco Dies, el llibre és "un procés de reflexió i reconeixement" que ofereix "una visió global amb les seues coses bones i roïnes".

Trenta autors de tipologia molt diferent, des dels tècnics de l'Ajuntament de València que van iniciar el procés de defensa de l'Albufera a biòlegs, com Víctor Navarro o Guillermo de Felipe, regants com Juan Valero de Palma, pescadors i mariners del llac com Pepe Caballer o Josep Jaqués, i periodistes com Francisco Pérez Puche o Emili Piera, entre uns altres, han intervingut en aquesta publicació quan es compleixen 30 anys de la declaració de Parc Natural de l'Albufera.

Els textos estan acompanyats de fotografies representatives de la fauna i flora de l'àrea protegida, de les diferents activitats humanes vinculades, sobretot la pesca i el cultiu de l'arròs, i de les construccions i paisatges de l'entorn.

Vicent Llorens i Bosco Dies formen part de la Fundació Azut que té la seua seu en l'edifici d'una antiga trilladora en El Palmar. A més d'elaborar aquesta obra i col·laborar en presentacions de publicacions i altres activitats culturals, organitzen el festival de música Amfibi i cicles de cinema relacionats amb el paratge. El llibre ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i la Fundació Aigües de València.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.