Torrent conclou les festes amb la processó en honor als Sants de la Pedra

590

Després de dies intensos de festa, centenars de veïns ompliren dissabte els carrers de Torrent en la processó en honor als Sants de la Pedra, la qual posa fi cada any a les Festes Patronals. Un acte en què participaren les 12 comparses mores i les 12 filades cristianes amb els càrrecs d’enguany i que en acabar la missa major acompanyaren els sants pels voltants de la ciutat.

processó sants pedra torrent (3)    Les falleres majors, Noelia Peinado i Carla Pallardó, la musa de la Música, Gema Guillamón i la reina de l’Encontre, Carmen Verdet van participar també en la processó al costat de la l’alcalde, Jesús Ros i de diversos membres de la corporació municipal. Unes festes que acabaren vora les 22.00 hores amb un castell de focs artificials en l’entorn de la Torre. processó sants pedra torrent (4)

Alfred Costa ha destacat que “han sigut dies intensos de festa gran en què la màxima esplendor va arribar divendres amb la Gran Entrada de Moros i Cristians, en unes festes per tots els públics” . Els carrers de la ciutat s’ompliren de públic per a gaudir del gran espectacle visual format per animals, música en directe, balls, foc i molt de color. Els cristians van obrir la desfilada i la comparsa Conqueridors que tenia el càrrec d’alferes enguany, dirigida per Raúl Mil, va cedir el pas a la comparsa capitana Templaris, amb José María Martínez al capdavant, per a oferir un espectacle de ball i de música en directe que va sorprendre el públic assistent. processó sants pedra torrent

En segon lloc, el bàndol moro va presumir d'una gran elegància i la desfilada de l’alferes moro de la comparsa Abàssides, dirigida per José Garrigues va presidir el boato de la capitania Califats-Sarraïns, i va destacar i va agradar molt als assistents amb els seus balls. Finalment, la capitania mora, José Serer, va enlluernar el públic quan aparegué amb una carrossa amb el capità, la favorita i el favorit i una esquadra al seu darrere. processó sants pedra torrent (1)

Prop de 20.000 persones es van congregar per a presenciar este gran espectacle que posà fi a les festes de Moros i Cristians d'enguany. Un acte que va ser retransmés en directe i va aplegar a tindre més de 6.500 visualitzacions de persones de tot Espanya. Una festa que té cada any més seguidors i que espera un altre any més per a tornar a viure els dies gran de la ciutat. processó sants pedra torrent (2)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.