Torna el Banc de Palla d’Arròs a l’Albufera per vuité any consecutiu

322

Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida han donat pas, com és ja habitual en l'arribada de la tardor, al Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València. Són ja vuit anys els que porten aquestes dos entitats facilitant la gestió, en el parc natural, de la palla de l’arròs com a residu. Un projecte en el que els impulsors volen "continuar reivindicant el seu valor com a matèria primera".

"Considerem que la palla, si no es crema, pot ser un recurs molt aprofitable sense arribar a convertir-se en un problema mediambiental i de salut pública", assenyalen. "De fet, això mateix és el que anem demostrant des de 2014 gràcies al suport de les usuàries del Banc de Palla".

El Banc de Palla és un projecte sense ànim de lucre i d’esperit reivindicatiu que impulsaren ja fa huit anys Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania l’accés a la palla de l’arròs, evitant que es convertisca en un residu problemàtic.

Enguany el funcionament d’esta iniciativa social és el mateix. De nou les bales de palla seran gratuïtes, ja que les subvencionarà la Conselleria d'Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica GVA Agroambient.

Hi haurà un límit màxim per a estes bales subvencionades, així que si les comandes superen la quantitat establida, hauran de repartir-les. En qualsevol cas, això ja ho confirmaran una vegada s’hagen rebut totes les sol·licituds.

D’igual manera que l’any passat, serà l’empresa empacadora, col·laboradora en les últimes edicions, la qual ha estat un exemple de responsabilitat i implicació en la gestió de la palla, qui s'encarregarà rebre i gestionar de comandes. Per fer la teua comanada, només s'ha d’omplir este formulari.

Encara no se sap on serà l’empacat, ni tampoc on i quan tindrà lloc la recollida de bales per a esta VIII edició. Des del Banc de Palla indiquen que "esperem en breu donar-vos notícies" al respecte.

Els responsables del Banc de Palla assenyalen, per altra part, que"encara que este projecte està principalment actiu durant el periode de l’empactat, la resta de l’any continuarem amb la tasca divulgativa i dinamitzadora, servint d'enllaç i responent les vostres consultes perquè pugueu fer un ús agroecològic de les bales de palla".

A més a més, tenint en compte que l’any passat n'hi hagueren problemes amb les pluges i la burocracia de la subvenció, des del Banc de Palla informen que "estem fent tot el posible perquè enguany l’Albufera puga abastir les bales de palla d’arròs en bones condicions per als projectes de bioconstrucció".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.