El think tank ‘Smart Cities’ format per representants municipals i empresarials es reuneix a la Diputació

719

La Diputació de València acollirà el dijous 8 de març la reunió del think tank ‘smart cities’ de l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN), del qual la corporació provincial en forma part. Aquesta trobada es celebra amb caràcter mensual i reunirà a prop de mig centenar de representants d’empreses i tècnics municipals, els quals constitueixen un grup de treball que opera per dinamitzar una xarxa d’empreses, ajuntaments, diputacions, universitats i instituts tecnològics al voltant de les smart cities.

Aquest col·lectiu treballa per proposar solucions integrals i models d’eficiència en matèria d’innovació social, energia, medi ambient, habitabilitat i mobilitat urbana als municipis, adaptant-se a les necessitats i demandes específiques formulades per part de les institucions públiques en el marc de les ‘ciutats intel·ligents’.

El diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, serà l’encarregat de rebre als participants de la trobada. Aquest encontre és, en paraules del diputat, de “gran importància per impulsar projectes col·laboratius entre l’administració provincial i el sector privat amb la clara finalitat de que les potencialitats i la facilitat d’accés als serveis que permeten les noves tecnologies estiguen a l’abast de la ciutadania en el seu conjunt, independentment del seu lloc de residència”.

Aquestes reunions periòdiques s’inclouen al conveni de col·laboració en smart cities subscrit entre la Diputació de València i Avaesen al setembre passat, i que té com a objectiu fer de les localitats valencianes ‘ciutats intel·ligents’. Amb això s’afavorirà que les poblacions siguen capaces d’aconseguir una major eficiència, oferir millors serveis a la ciutadania, estalviar costos, disminuir emissions contaminants i impulsar tot tipus d'iniciatives socials, culturals i mediambientals. Potencialitats, totes elles, que faciliten la gestió dels municipis i l’accés de la ciutadania a uns millors serveis, informació, i disposar de canals de comunicació més ràpids i àgils amb els consistoris.

València, regió smart

Amb el nou pla de ‘ciutats intel·ligents’ que la Diputació de València està desenvolupant s'amplia la transversalitat d'aquest projecte a l'àmbit geogràfic, ja que l'objectiu és que les experiències smart puguen arribar a les localitats d’arreu de la demarcació de València que així ho sol·liciten.

En aquest sentit, la plataforma permetrà als municipis valencians implementar millores tecnològiques, a partir de les necessitats i prioritats dels municipis, en àmbits tan diversos com la mobilitat, la gestió ambiental, el turisme, la salut o l'educació, amb solucions que passen per la detecció d'incendis o els sensors de tràfic, entre d’altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.