El jutjat reconeix el dret de l’ACERT a utilitzar els espais municipals per als seus actes

1712

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Jutjat del Contenciós-Administratiu nº5 de València ha estimat el recurs presentat per l’ACERT (Acord Ciutadà d’Esquerres per la Renovació de Tavernes) contra l’Ajuntament de Tavernes Blanques per denegació dels espais municipals per a realitzar xarrades-col·loquis sobre temes d’interès ciutadà.

El jutjat esmentat reconeix el dret de l’ACERT a utilitzar els espais sol·licitats en condicions d’igualtat amb la resta dels partits polítics.

Al gener l’ACERT demanà un local municipal per a debatre sobre el tema 'Estem eixint de la crisi', a més de presentar el col·lectiu d’ACERT -Compromís, acte en el qual anaven a intervindré la regidora d’aquest partit, Neus Sánchez i la diputada de Compromís, Mònica Oltra. L’Ajuntament de Tavernes Blanques denegà el local sol·licitat amb l’argument que “cap espai municipal és d’ús polític excepte durant el període electoral”.

Segons ACERT, aquestes actuacions s’emmarquen en la línia de vulneració dels drets fonamentals que ha manifestat l’actual equip de Govern de l’Ajuntament de Tavernes Blanques en fets com l’oposició a permetre celebrar una boda gay per part de la regidora Neus Sánchez; en la negativa a aprovar un reglament de normalització del valencià inspirat en el de la ciutat de València; en la celebració de comissions informatives i plens sense permetre l’elaboració dels preceptius dictàmens, i, per tant, infringint la legalitat, en la no presentació de l’informe anyal sobre el conveni de col·laboració amb Meliana aprovat al 2009.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.