Silla ja té en marxa el seu Banc de Terres Agrícoles

0
227

Silla ja té en marxa el seu Banc de Terres Agrícoles després que el passat 11 de gener es publicara en el Butlletí Oficial de la Província de València la proposta aprovada per tots els grups polítics en el Ple del passat 29 de desembre, com una forma de recuperar i donar valor els camps que actualment estan abandonats.

01.paiporta.huertos1
Durant aquesta setmana, la Regidoria d’Agricultura i Mediambient de l’Ajuntament de Silla ja ha rebut telefonades de persones propietàries interessades a cedir les seues terres perquè siguen explotades i, sobretot, de persones llauradores interessades a poder treballar aquestes parcel·les no aprofitades pels seus amos.

El Banc de Terres Agrícoles proposat per Silla, i que va rebre el suport de tots els grups polítics, és un registre administratiu públic sobre la base de què l’Ajuntament actuarà d’intermediari entre els propietaris que no vulguen o no puguen conrear els seus camps i aquelles persones interessades a treballar-los. El consistori, a través de la Cambra Agrària, facilitarà el contacte entre persones per afavorir l’explotació agrícola de les parcel·les i frenar la pèrdua de superfície agrària, a més d’evitar els problemes derivats de l’abandonament de la terra.

Els propietaris interessats ja poden sol·licitar voluntàriament la seua inscripció en el Banc de Terres de Silla i les persones interessades a conrear les parcel·les podran tenir accés a la informació dels camps oferits mitjançant una sol·licitud per registre d’entrada de l’Ajuntament, que serà l’encarregat de connectar ambdues parts a fi que puguen aconseguir lliurement i voluntàriament un acord privat.

Segons Felipe García, regidor d’Agricultura i Mediambient, “aquesta mesura entra dins de la intenció de l’actual govern de fomentar l’agricultura i explotar un generador de riquesa com és l’Albufera, capaç de crear treball”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here