Silla és ja el primer municipi espanyol en estudiar la contaminació electromagnètica dels centres de transformació elèctrica

1418

L'Ajuntament de Silla ha encarregat un estudi a la Universitat de València per mesurar la contaminació electromagnètica causada pels centres de transformació elèctrica del municipi. L'estudi, que és una reivindicació d'Esquerra Unida de Silla des de l'any 2011, serà el primer d'aquestes característiques realitzat a tot el país.

Actualment, l'Ajuntament de Silla desconeix el volum de contaminació electromagnètica que afecta als habitatges propers als centres de transformació elèctrica que hi ha als baixos dels edificis residencials. Els mesuraments començaran a realitzar-se el mes de juny i s'avisarà, prèviament, a les veïnes i veïns mitjançant un escrit informatiu. Amb l'estudi, que es preveu finalitzar en el mes de novembre, es podrà determinar el nivell de contaminació electromagnètica existent i comparar-ho amb les dades que fixen les normatives vigents. També s'explicaran les possibles mesures d'actuació per minimitzar els possibles riscos.

Així mateix, l'Ajuntament també ha requerit un informe a Iberdrola, la companyia titular dels centres de transformació elèctrica. Iberdrola haurà de determinar, en el termini de dos mesos, la contaminació electromagnètica dels habitatges adjacents als centres de transformació, i si fóra necessari, executar les possibles mesures correctores per minimitzar els nivells de contaminació.

Per al regidor d'Urbanisme, Territori i Infraestructures de l’Ajuntament de Silla, Valentín Mateos, és important articular els mecanismes necessaris per corregir la contaminació electromagnètica, ja que l'existència d'aquesta contaminació, “implica una intromissió il·legítima del domicili i una exposició contínua de les persones afectades per aquestes radiacions”. Mateos recalca que, a nivell científic, existeix la sospita fundada que les radiacions electromagnètiques poden afectar greument la salut per la qual cosa és necessari aplicar el principi de precaució per garantir la salut dels habitants del municipi de Silla.

L'estudi, dirigit pel professor Enric Navarro, s'ha encarregat a la Universitat de València per considerar-se “una entitat de professionalitat contrastada”. Una vegada es coneguen els resultats, es faran públics i es difondran en revistes científiques. Al municipi de Silla existeixen un total de 29 centres de transformació en baixos d'edificis i uns altres a la zona residencial en els llocs destinats a equipaments. Els mesuraments es realitzaran en els 29 centres de transformació sota els edificis i en un representatiu dels llocs destinats a equipaments de la zona residencial per poder comparar resultats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.