Silla celebra la festa del seu patró, Sant Sebastià, amb una exitosa fira

0
63

El diumenge 20 de gener, Silla va viure un dels dies més importants del seu calendari festiu per a celebrar el dia del seu patró, Sant Sebastià. A les 11 del matí va tindré lloc la cercavila, a càrrec de l’agrupació musical La Lírica, per a arreplegar les noves cambreres del Crist 2013, Mari Carmen Miñana Soler i Silvia San Andrés San Félix.
L’alcalde, Serafín Simeón, acompanyat pel seu equip de Govern i tots el edils del PSOE, van acompanyar les cambreres en aquest dia tan important i emotiu per a elles que s’estrenaven oficialment com a cambreres del Crist 2013.

A les 12 hores, a l’església de la Mare de Déu dels Àngels va tindre lloc la missa major cantada en honor a Sant Sebastià, a càrrec de la coral i del grup orquestral de La Lírica, dirigida per Salvador Llácer. L’esglèsia estava plena de gom a gom i, en finalitzar, tot el món va eixir a la plaça on esperava molta més gent per veure la processó i la benedicció dels panets del sant. La Dansa dels Porrots i el grup de dansa de la Falla Poble van fer una actuació a la plaça en honor al nostre patró abans de tonar a l’església.

Un dia abans, el dissabte de vesprada, el temps va deixar una treva i tot el recinte de la Fira es va omplir de gent per gaudir de la Fira de Sant Sebastià, de la seua oferta comercial i de la zona de les tapes.

A les 19.00 hores, la regidora Amada Garrido es va apropar al carrer de Sant Vicent per assistir a la desfilada de moda infantil ‘La Folie’ organitzada per la Boutique Susy i protagonitzada per xiquets del municipi que van fer la desfilada com a autèntics professionals.

La fira es va inaugurar el divendres a les 19.30 hores a càrrec de l’alcalde de Silla, Serafín Simeón Peris, acompanyat pel secretari autonòmic d’Agricultura, Joaquin Vañó Gironés, qui prèviament es va dirigir a la Alcaldia i va signar en el llibre d’honor d’autoritats.

Les noves cambreres del Crist, Mari Carmen Miñana i Silvia San Andrés, van participar en l’acte d’inauguració que marcava l’inici d’aquesta fira que ha conclòs amb èxit, malgrat el temps de vent i fred. L’alcalde junt amb la resta d’autoritats, acompanyats per la música a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música de Silla, van fer un recorregut pel recinte firal per saludar tots els expositors.

Una fira que ha sigut, sens dubte, un impuls perquè el comerç siga més conegut encara, ja que ha abraçat expositors comercials, gastronòmics, d’oci i agrícoles. Avui en dia es consolida com una de las fires més importants de la comarca. Més de 35.000 persones s’han apropat a Silla per a gaudir d’aquest aparador comercial i gastronòmic ple d’activitats per a tots el públics i ofertes comercials molt diverses.

Llibret falla Port de Silla

La regidora, junt amb l’alcalde Serafín Simeón i el regidor de Règim Interior Carlos Primo, van assistir a la presentació del llibret de la Falla Port de Silla al Teatre de la Plaça. Un acte presidit per la Fallera Major, Mar Navarro Herráiz (creadora del dibuix de la portada del llibret); la fallera major infantil, Lydia Pérez Alba, i el president infantil, Izan Cuenca Machancoses.

Van parlar dalt de l’escenari tant el president com altres membres de la comissió que van participat en l’elaboració i la coordinació d’aquest llibret i ens van explicar a tots els assistents el seu contingut vist des de la part gràfica, de disseny, de fotografia, de redacció fins al tema principal que gira al voltant a la taronja i la critica a la situació actual del camp.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.