Silla aprova un pressupost per a 2018 de més de 13 milions després de més de 7 hores de debat

1476

El ple de l’Ajuntament de Silla va aprovar, després de més de set hores de debat, el projecte de pressupostos per a l’any 2018. Uns comptes que superen els 13 milions d’euros i suposen un increment de 800.000 euros respecte als de l’any passat.

Segons han explicat des del Govern municipal, l'augment d'aquesta quantitat ve reflectida, principalment, per tres conceptes: en primer lloc, les transferències que la Generalitat i la Diputació cedeixen als municipis a través del Fons Incondicionat i que sumen més de 370.000 euros en el cas de Silla i la cessió de finançament per a Benestar Social per part de la Generalitat, que suposa un augment de 250.000 euros i la destinació del qual seran les ajudes per a personal en la gestió i per a subvencions de pobresa energètica, habitatge i altre, en concurrència amb les que el mateix ajuntament atorga.

D'altra banda, l'estalvi que suposa el pagament d'interessos bancaris a causa de la millora que des de principis de legislatura està marcant la marxa de la hisenda local de Silla i que ascendeix a més de 200.000 euros.

Finalment, l'harmonització dels impostos i taxes locals amb la pujada de  l'1'8 % de l'IPC per adaptar-se al cost real de la vida, especialmente el sou dels empleats públics, ja que en 2017 va suposar una càrrega de l'1 % i la previsió per aquest any ronda el 2 %. Aquesta mesura suposa 120.000 euros addicionals, i en nombres reals equival a una pujada de 4 euros per rebut d'IBI o de 2 euros per vehicle.

Aquest ajustament a l'IPC es veurà compensat amb la baixada de la taxa TAMER una mitjana de 8 euros per rebut, amb el que el total de càrrega tributària de les veïnes i veïns de Silla serà negativa per a l'any 2018.

Quant al capítol de despeses, per primera vegada es redueix la despesa en personal, de manera simbòlica, però trencant la dinàmica arrossegada des de fa més de 20 anys, i el Capítol II destinat a les despeses generals i de manteniment és el que més augmenta amb la finalitat d'acabar amb el deficient manteniment arrossegat des de fa diverses legislatures perquè els usuaris dels serveis municipals puguin gaudir en plenitud d'aquests.

Així mateix, s'augmenten les transferències corrents, subvencions a entitats, especialmente, les esportives, així com el capítol d'inversions que augmenta mig milió d'euros per millorar parcs, jardins, via pública i sobretot administració electrònica, on la quantitat invertida superarà aquest exercici els 250.000 euros, aconseguint el doble objectiu de complir amb la legalitat en la matèria i situant a Silla a l'avantguarda de les tecnologies de la informació, en honor d'una major gestió, una major transparència i l'alliberament de recursos per a altres despeses també importants.

Cs, PP i Els Verds, que van presentar esmenes al pressupost, van votar en contra dels mateixos que, finalmente, van ser aprovats només amb els vots de l’equip de Govern: PSPV, Compromís, Silla En Democràcia i EU.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.