Sense al•legacions, la Comissió Territorial d’Urbanisme tanca definitivament el PAI Gran Manises

0
185

La Comissió Territorial d’Urbanisme de València de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha acordat el tancament definitiu del projecte del Pla parcial del Sector Gran Manises. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora i Blasco, va assistir a la reunió on es va formalitzar aquest últim tràmit, ja que ni l’empresa constructora ni el propi Ajuntament havien presentat al·legacions a la proposta de cancel·lació del PAI realitzada des de la Conselleria.

Aquest projecte perseguia el desenvolupament urbanístic d’una extensa àrea de terreny qualificat com “no urbanitzable”, requalificant-lo com a terreny “urbanitzable” d’ús global residencial. Es tractava d’una superfície d’1.403.520 metres quadrats on es plantejava edificar en 1.007.257, 50m2 que serien residencials, en torres de fins a 12 altures on s’anaven a crear més de 9.000 habitatges, i on 67.150, 50m2 eren per a ús terciari. El que suposava en línies generals duplicar la població actual de Manises.

El regidor responsable de l’àrea, Àngel Mora i Blasco, que va acollir amb entusiasme la notícia explicava que “amb el tancament definitiu al Projecte de Gran Manises finalitza una època on prevalien l’especulació i la cobdícia per damunt dels interessos dels ciutadans i la preservació del patrimoni mediambiental”.

També va explicar que aquesta ha estat “una gran especulació urbanística realitzada pel Partit Popular, plena de projectes macrourbanístics sense sentit ni límits de despesa i que devoraven el territori sense tenir en compte les conseqüències que podria suposar per a les futures generacions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here