Sense al•legacions, la Comissió Territorial d’Urbanisme tanca definitivament el PAI Gran Manises

477

La Comissió Territorial d’Urbanisme de València de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha acordat el tancament definitiu del projecte del Pla parcial del Sector Gran Manises. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora i Blasco, va assistir a la reunió on es va formalitzar aquest últim tràmit, ja que ni l’empresa constructora ni el propi Ajuntament havien presentat al·legacions a la proposta de cancel·lació del PAI realitzada des de la Conselleria.

Aquest projecte perseguia el desenvolupament urbanístic d’una extensa àrea de terreny qualificat com “no urbanitzable”, requalificant-lo com a terreny “urbanitzable” d’ús global residencial. Es tractava d’una superfície d’1.403.520 metres quadrats on es plantejava edificar en 1.007.257, 50m2 que serien residencials, en torres de fins a 12 altures on s’anaven a crear més de 9.000 habitatges, i on 67.150, 50m2 eren per a ús terciari. El que suposava en línies generals duplicar la població actual de Manises.

El regidor responsable de l’àrea, Àngel Mora i Blasco, que va acollir amb entusiasme la notícia explicava que “amb el tancament definitiu al Projecte de Gran Manises finalitza una època on prevalien l’especulació i la cobdícia per damunt dels interessos dels ciutadans i la preservació del patrimoni mediambiental”.

També va explicar que aquesta ha estat “una gran especulació urbanística realitzada pel Partit Popular, plena de projectes macrourbanístics sense sentit ni límits de despesa i que devoraven el territori sense tenir en compte les conseqüències que podria suposar per a les futures generacions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.