L'Escola d’Adults i Pepe el dolçainer, guanyadors de la VI edició dels Premis Octavià de Sedaví

156 lecturas

Sedaví prepara les activitats amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre, que donaràn començament quan es complisquen les 00.00 hores de la matinada del divendres al dissabt en un castell de focs artificials a l'interior del Poliesportiu Municipal.

Sedaví rotonda entrada letrasEl dissabte, el Saló d'actes de la Biblioteca Municipal acollirà a les 10:00 hores, la VI edició dels Premis Octavià, que s'entreguen en memòria del primer senyor, d'origen ilerdenc, a qui Jaume I l'any 1239, segons el Llibre del Repartiment va entregar quatro jovades, equivalents a cent quaranta-quatre fanecades amb l'alqueria de Beniçidavi (actual Sedaví) per ajudar-lo a conquistar València.

Els vencedors de les edicions anteriors son:

Entitat

Persona/entitat

2016

Agrupación Musical Santa Cecília

Ateneu Cultural i Recreatiu.

2017

Penya Ciclista Sedaví

Manuel Pérez Rubio.

2018

Júniors MD

Ferran Torrent.

2019

Sedajazz

Consuelo Barrocal De La Fuente

2020

Al Poble de Sedaví

L'any 2020, no es va celebrar l'acte protocol·lari a conseqüència de l'aparició del COVID-19, i es va decidir dedicar-lo a la ciutadania pels valors demostrats durant la pandèmia.

Escola d’Adults i Pepe el dolçainer, guanyadors 2021

En l'actual edició, i després de comptabilitzar els vots dels grups polítics que conformen la corporació municipal i els de les entitats que han resultat guardonades des de la creació dels premis en 2016, han resultat vencedors la Escola d’Adults de Sedaví, que enguany compleix el seu 40é Aniversari i el músic José Pérez Giménez, més conegut com a “Pepe el dolçainer”.

escola adults sedavíL'Escola d'Adults de Sedaví es va crear l'any 1981, i va ser una iniciativa de la regidoria d'Educació que en aquells dies dirigia Carmen Pla, i que va anar estenent-se a poc a poc per la resta de municipis de la comarca, en col·laboració amb la Diputació de València.

L'alumnat s'ha mostrat molt reivindicatiu al llarg de la història del centre, ja que s'ha manifestat en repetides ocasions, sobretot per la supressió d'un professor, o per a demanar la implantació del graduat en secundària. Dins de les activitats desenvolupades pel centre destaquen la col·laboració amb la regidoria de Joventut en l'organització dels carnestoltes, la falla que cada any cremen, elaborada pel seu alumnat, les Jornades d'Intercanvi Cultural de les Escoles d'Adults de Beniparrell i Sedaví, que va celebrar la seua última edició, la XXXI en 2019 i que en els dos últims anys no s'ha realitzat per l'aparició del coronavirus, i on a més de nombroses activitats, tenia cabuda el treball desenvolupat pel taller de teatre de l'escola i el seu barracó en les festes patronals.

Des de fa una mica més d'una dècada es troba en la C/ Germanies, 18. En l'últim curs va comptar amb un alumnat de tres-centes trenta persones i en ella s'ofereixen els estudis d'Alfabetització i Neolectors, Educació de base 1 i 2, Graduat en Secundària I i II, Accés a la Universitat, Preparació de Proves per a la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en els nivells B1, C1 i C2, Informàtica d'inici i perfeccionament, Anglés, Dibuix i Pintura, Castellà per a immigrants i Teatre. Compta amb una associació d'alumnes i realitza excursions i activitats culturals al llarg del curs.

D'altra banda José Pérez Giménez, més conegut com a “Pepe el dolçainer”, va nàixer a l'abril de 1932 i és considerat com un dels màxims exponents de la música tradicional valenciana en el nostre municipi. Va aprendre a tocar la corneta en el servei militar i després de llicenciar-se en 1953 es va incorporar a la banda Francisco San Miguel de Sedaví, on descobreix la seua passió per la dolçaina. En 1961 perd els dits índex i polze de la seua mà dreta a conseqüència d'un accident laboral, però el seu esperit de superació i l'ajuda d'un amic que treballava en un taller de bicicletes resulta clau perquè li dissenya uns ferros que li permeten suplir la falta dels seus dits i continuar tocant.

Pepe compagina la seua activitat en la banda i les seues actuacions amb els seus amics. Després de la desaparició de la banda, fa unes dècades, visita multitud de municipis com Jumilla, València, Albal, Catarroja, Massanassa, Benetússer, Alfafar, Algemesí, Alberic i el mateix Sedaví actuant en falles, festes, setmana santa, etc. En 2018, per problemes de salut, abandona definitivament la seua activitat musical encara que espera emocionat que torne la normalitat per a fer el que més li agrada, tocar la seua dolçaina en les festes del nostre municipi.

El lliurament de guardons d'aquesta edició dels premis Octavià tindrà aforament limitat i només es podrà assistir amb invitació. L'ajuntament de Sedaví prega als assistents que respecten les mesures de seguretat i les indicacions dels organitzadors de l'esdeveniment, així com l'ús obligatori de mascareta durant l'acte, l'ús de gel hidroalcohòlic i mantindre la distància de seguretat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí