Sedaví aprova la seua adhesió a la xarxa de municipis creada per la conselleria de Sanitat

408

El Ple Municipal de Sedaví va aprovar la moció presentada per Compromís per Sedaví per a incloure el municipi a ‘Xarxa Salut’, una xarxa de municipis creada des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i emmarcada en el IV Pla de Salut.

El IV Pla de Salut 2016-2020 s’articula al voltant de cinc línies estratègiques: la innovació i reorientació del sistema sanitari i la seua orientació cap a la cronicitat, la reducció de les desigualtats en salut, l’atenció de la salut en totes les etapes i en tots els entorns de la vida. Aquest pla posa especial èmfasi a potenciar aquells recursos comunitaris que generen salut i té, entre els seus valors i principis fonamentals, l’equitat, la coordinació i la participació ciutadana.

Segons assenyala Ferran Baixauli, portaveu local de Compromís, “des de que va aplegar la pandèmia de la Covid-19, s’ha demostrat que la salut ha d’anar més enllà de la mera cura d’aquesta. Els Ajuntaments tenen un paper molt important a l’hora de realitzar accions i elaboracions de programes de ‘salut activa’ en totes les polítiques de l’àmbit local amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de Sedaví”.

Amb l’adhesió d’aquest projecte, Sedaví tindrà l’oportunitat de compartir experiències de bones pràctiques amb altres municipis i optar a subvencions que afavorisquen la implantació de programes o activitats que promoguen les responsabilitat social i els hàbits de vida saludables.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.