Sedaví acollirà la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud 2016 el pròxim mes d’abril

755

presentació trobada escoles en valencià horta sud sedavíEl saló de Plens de l’Ajuntament de Sedaví va acollir ahir la presentació a les entitats locals de la Trobada de les Escoles en Valencià de l’Horta Sud 2016 que se celebraran en abril a la localitat. L’alcalde, José Francisco Cabanes, va obrir l’acte donant les gràcies al món educatiu i a Escola Valenciana per col·laborar en la coordinació en la festa de les escoles en valencià.

L’alcalde va recordar que és la primera vegada que Sedaví acull una trobada en els 29 anys d’existència, seent una localitat pionera en l’us administratiu de la llengua pròpia i amb centres també capdavanters en la implantació de línies en valencià. Cabanes també va felicitar al Vicent Pla per haver guanyat el concurs del cartell i ser la imatge de la trobada d’enguany.

El president de la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud – Guaix, Vicent Font, va invitar a les entitats locals a participar activament en la trobada i va explicar la trajectòria i la importància que per als pobles té ser seu de l’esdeveniment anual més rellevant de les escoles en valencià que aglutina a més de 15.000 persones.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, va agrair la col·laboració de Sedaví en l’organització de la Trobada i va explicar els actes que se celebraran al voltant, com el sambori, la volta a peu, la trobada musical o el descobriment del mapa, un regal de la comarca al poble acollidor.

Finalment, es va passar un video recordatori de les Trobades 2015 a Benetússer. El sopar del Guaix se celebrarà dissabte 20 de febrer amb un homenatge a l’Orfeó d’Aldaia i a les escoles San Clemente de Sedaví i Ausiàs March de Mislata pels 25 anys de trajectòria en valencià i persones que han treballat per valencià en la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.