Sagunt aprova el projecte de reparació del pont d'accés al polígon industrial químic

19

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat el projecte de reparació d'aparells de suport i dels danys causats pel moviment del tauler del pont d'accés al polígon químic del Port de Sagunt, així com declarar la urgència de la tramitació de l'expedient de licitació per a adjudicar les obres. Este projecte, encarregat l'any passat per l'Ajuntament de Sagunt, ha detectat deficiències en l'estructura que segons el departament de Manteniment requerixen una actuació urgent. El termini previst per a l'execució de les obres és d'entre tres i cinc mesos una vegada complits els tràmits per al seu inici.

Segons el delegat de Manteniment, Pepe Gil, l'obra consistirà a «alçar cadascuna de les bigues del pont per a poder recol·locar els sistemes de subjecció que tenen tots els ponts per a així garantir el seu bon funcionament».

Com indica el projecte de reparació, des de 2014 s'han detectat anomalies consistents en el desplaçament del tauler del pont en el seu extrem nord; desplaçaments d'importància principalment en els dos primers suports de l'estructura, així com un desplaçament de les plaques de suport de les bigues, entre d’altres. Estes deficiències es manifesten en la part superior del pont en trencaments de paviments, desconnexions de baranes i moviments de les barreres de formigó. Estos danys poden haver-se produït per una execució inadequada de l'obra, que es va acabar al maig de 2005, o per falta de manteniment. A més, Pepe Gil ha manifestat que des del departament d'Urbanisme s'està investigant la possibilitat de reclamar a la constructora o a qui corresponga si hi ha algun tipus de responsabilitat per a poder actuar.

El projecte de reparació xifra en quasi 523.000 euros la reparació del pont, que segons el regidor ja estan consignats en la proposta de pressupost de 2020, de manera que en el moment en què este s'aprove s'iniciarà el procés de contractació de la reparació del pont.

L'obra consistirà en la reparació d'aparells de suport i danys causats pel moviment del tauler del pont i les actuacions de reparació i mesures correctores que permeten frenar el moviment del tauler i restituir l'estat dels elements danyats.

Esta infraestructura ha patit diferents anomalies des de la seua construcció, «entre altres problemes, el pont compta amb una vorera tancada perquè, en algun moment, des de l'ajuntament es va decidir que passara una canonada que ix de la dessaladora i que alimenta una de les empreses del polígon», compte el regidor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.