Riera recorda que la tècnica lingüística "va ser arraconada i despatxada per el PP"

516

La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Meliana d’anit va donar compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declara nul·la la supressió de la plaça de tècnica lingüística i per la qual l’Ajuntament ha sigut condemnat a pagar les costes judicials.

Meliana-ayuntamiento

L’alcalde de Meliana Josep Riera, afirma que “el PP va tindre nombroses oportunitats per a rectificar este despropòsit. Fins i tot, ja amb una sentència en primera instància que esmenava clarament esta decisió, i amb jurisprudència del mateix TSJ per un cas similar produït a Alboraia, els populars van apel·lar la sentència i allargar el procés per a no haver de reconéixer l’error abans de les eleccions municipals, una greu irresponsabilitat política”.

Per això, Compromís va demanar la dimissió dels regidors Pedro Cuesta i Enric Esteve per la vulneració del marc legal, fins i tot de la reglamentació municipal, el trencament dels consens polític i l’atac sistemàtic al valencià per part dels populars; i va demanar també que el PP pagara les costes.

Riera afirma que “no ens va sorprendre gens que els populars no assumiren la seua responsabilitat i l’error”. L’alcalde afirma de “ridícul absolut la moció del PP en defensa de les senyes d’identitat del poble valencià alhora que es donava compte de la condemna judicial pel seu atac a la nostra llengua, la senya d’dentitat més important dels valencians i les valencianes”.

Per a Riera, “el més greu és mentir sobre el jornal d’una treballadora i la seua faena”. Així, l’acalde recorda que “la tècnica lingüística cobrava el mateix que la resta dels tècnics del grup B de l’Ajuntament, que estava a mitja jornada i que les seues retribucions brutes anuals eren de 12.000 € en els pressupostos del 2011, cap fortuna. A més, fou arraconada i se li van anar retirant funcions, com ara la impartició de cursos de valencià, incomplint el reglament municipal, per a finalment tractar de justificar el seu comiat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.