Ribó planteja a l'Arquebisbat pasar la festa de Sant Vicent Màrtir a diumenge

9 lecturas

Hui s'ha produït una reunió en el Arquebisbat de València entre l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i l'arquebisbe cardenal Antonio Cañizares. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha acompanyat l'alcalde i el bisbe auxiliar, Arturo Ros, ha acompanyat Cañizares.

Dos eren els temes en l'ordre del dia: El primer, la possibilitat d'arribar a un acord entre les dos parts per a passar la festivitat de Sant Vicent Martir al diumenge més proper. Una idea sobre la que els representants del consistori són optimistes al dir que existix "una predisposició molt positiva". Per altra part, l'Ajuntament ha tingut la picardia de plantejar en la mateixa negociació la possible col·laboració del Govern de la Nau amb l'obra solidària de l'Esglèsia, Càritas, més concretament en la creació d'un centre per a persones sense sostre que l'entitat catòlica té previst construïr.

"Hem abordat la reflexió sobre la festivitat de Sant Vicent Martir, per a l'església valenciana patró d'esta ciutat, i que en ser una festivitat exclusivament local entenem que és necessari reflexionar sobre la conveniència de poder-la celebrar en el diumenge que l'església estime oportú, tal com es fa amb altres festivitats com la Mare de Deu o el Corpus, la qual cosa a més s'ha mostrat positiu per a la pròpia celebració, perquè ha reforçat la possibilitat que molta gent de fora de la ciutat de València puga sumar-se”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva després d'esta reunió celebrada en el Palau Arquebisbal.

Fuset ha qualificat la trobada de "molt amable" i positiva com a oportunitat per a “abordar alguns assumptes d'interès en àrees que compartim des de l'Ajuntament i l’arquebisbat, que pensem que són importants i sobre els quals volem generar el màxim consens possible i que existisca la màxima cooperació” El regidor ha parlat, dins d'eixa reflexió en marxa, de la predisposició d'arribar a un acord que podria suposar també un benefici pel que respecte a la disponibilitat d'un dia no laborable- són solament dos els dies no laborables que disposa cada terme municipal- que podría ser utilitzat en Falles o en un altre moment que el calendari establisca oportú”.

“Es tracta d'una reflexió en la qual hem trobat una bona predisposició per a treballar en eixa línia”, ha afegit el responsable de l'àrea de Cultura Festiva. ”No seria en cap cas un canvi que afectara al calendari laboral de l'any 2019, sinó de cara al futur, perquè pensem que és necessari generar el màxim consens possible, però sí que vull constatar el gran grau de predisposició que hi ha i les referències tan positives que tenim d'altres festivitats. Entenem que guanyem tots; que guanya la ciutadania i guanya la pròpia festivitat que podria veure's reforçada com el Corpus o la Mare de Deu”.

El bisbe auxiliar, Arturo Ros, ha confirmat que “la trobada ha sigut molt cordial i de molta proximitat, i hem pogut parlar amb molta llibertat i molta confiança perquè en tots els àmbits de la comunicació que mantenim busquem el bé comú”. Ha puntualitzat que “esta reflexió sobre la festa de Sant Vicent Martir no l'hem començat hui. Ja portem un temps de diàleg sobre el siga el més oportú, sempre cercant enaltir la figura del sant i al mateix temps que la convocatòria siga el més àmplia possible, sabent que quan és entre setmana existixen els límits de les persones de fora de la ciutat que no es poden desplaçar”.

Arturo Ros ha afirmat que “quan ho tinguem més o menys clar i definit ho comunicarem, però hi ha una predisposició positiva a caminar junts i a pensar què és el més convenient per a la festa del sant i per a la ciutat”.

 

Centre de Baixa Exigència

Fuset ha informat que "hem parlat també sobre vies de col·laboració respecte a un projecte molt interessant en matèria social d'acolliment a persones sense sostre. Este Ajuntament i esta Arxidiòcesi van a continuar treballant braç a braç,  mà a mà en este tipus d'iniciatives per a dignificar la vida de les persones que necessiten la nostra ajuda i que la van a tenir per ambdues parts". Es referia en contret al projecte de crear un centre de de baixa exigència per a atendre a persones necessitades, sobre el qual ha oferit més informació el bisbe auxiliar, Arturo Ros.

"En el mes de maig ja informé  a l'alcalde –ha dit Ros- d'un projecte que tenim en marxa i que és la creació d'un centre de baixa exigència en la ciutat, especialment per a atendre a transeunts en moments de temporal, de fred. Tenim l'espai, anem a tenir els mitjans i tenim la predisposició de l'Ajuntament a facilitar l'execució del projecte, encara que seríem nosaltres els que ho mantindríem amb gent professional a través de Cáritas".

Ha afegit que "serien 20 o 25 llits per a poder passar la nit, poder dutxar-se, menjar de calent, i pensant que en el temps d'hivern fora  també centre de dia. Hem coincidit amb l'alcalde, Joan Ribó, en què hi ha una demanda, una necessitat d'este  tipus d'infraestructures. Ho posarien en marxa cooordinadamente amb l'Ajuntament i treballant de manera conjunta. És Cáritas Diocesana la que gestiona, la que fa la inversió, però amb la vocació que siga un centre obert des del qual es treballe en col·laboració amb l'Ajuntament".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí