Ribó diu que la condonació del 77% del deubte de La Marina “és insuficient”

619

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reivindicat hui que l'Estat assumisca el total del deute que Consorci València 2007, entitat gestora de la Marina, manté amb diferents institucions estatals, tot i que ha celebrat l'anunci que el govern central assumirà el 77% del deute reconegut, uns 350 milions d'euros. "Un fet que avala la gestió realitzada a la Marina durant els dos últims anys, un temps en el qual ha registrat, entre altres indicadors econòmics positius, un increment d'un 62% dels ingressos".

El deute reconegut de l’esmentat consorci és de 454 milions d'euros, però en total este ascendix a 477,38 milions d'euros, per la qual cosa, "el pas que ha donat el govern central és important, però insuficient", segons ha explicat l'alcalde, qui ha aprofitat l’ocassió per aclarir que esta no ha sigut una concessió gratuïta: "ha sigut el fruit d’un bon treball realitzat a la Marina i en eixa direcció avançarem".

L'alcalde de València, Joan Ribó es reuneix amb Ramón Marrades, director estratègic del Consorci València 2007.

L'alcalde Joan Ribó ha realitzat estes declaracions en concloure la reunió que ha mantingut amb el director general i el director estratègic del Consorci València 2007, Vicent Llorens i Ramón Marrades, respectivament. En esta trobada, els responsables municipals han valorat "positivament" que l'Estat assumisca 350 milions del deute que manté la Marina amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) arran d'un crèdit amb què es van finançar les obres de l'America's Cup.

"S'ha de seguir negociant amb l'Estat", ha reiterat l'alcalde, qui ha volgut concretar que els 350 milions d'euros suposen quasi tres quartes parts del deute reconegut del Consorci València 2007. "En estos moments -ha afegit- esta entitat deu l’ICO 369,19 milions d’euros; al Banc Santander, una pòlissa de 6,06 milions d’euros i un deute derivat de 60,69 milions; també manté un altre deute amb l'Autoritat Portuària de València, de 18,15 milions d'euros, i un altre no reconegut amb uns costos de reposició de 23,9 milions".

Finalment, Ribó ha recordat la seua reivindicació "constant" perquè València siga "tractada exactament igual que ciutats com Barcelona, Sevilla o Saragossa, i els seus deutes contrets amb motiu de la celebració de diferents esdeveniments". Per la seua banda, el director del Consorci, Vicent Llorens, qui ha assegurat que l'assumpció de l'Estat de part del deute d'esta entitat és una notícia "magnífica", ha afirmat que este gest "valida el pla estratègic que va presentar l'entitat el maig de 2016".

"Pensem que si fins ara amb estes restriccions estem en un grau d'execució del 35% aproximadament d'este pla, ara és el moment de l'eclosió. La Marina ja no és un problema per a València, ara forma part de les coses que solucionen i posicionen la ciutat en matèria d'innovació, empresarial, economia de coneixement, nàutica i gestió de l'espai públic obert a la ciutadania i per a la ciutadania. Ara és el moment dels grans reptes, com per exemple els coberts 4 i 5. I sobretot, de posicionar la Marina com un gran referent en matèria de gestió de fons".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.