'Recordant el poble' reuneix fotos antigues de Benifaraig, Carpesa i Cases de Bárcena

1260

Torna a impulsar-se 'Recordant el poble', una iniciativa dirigida a recuperar la memòria col·lectiva dels pobles o antics pobles valencians -l'any passat es va fer amb Benicalap i Benimaclet-.

'Recordant el poble' és un projecte de dos reporteres gràfiques valencianes de prestigi, Eva Màñez i Estrella Jover, a la Universitat Popular de València. Una meravellosa i romántica idea que recupera el patrimoni temporal dels pobles valencians gràcies a una col·lecció digital d'imatges del passat amb fotos i documents aportats per els seus veïns i veïnes.

Enguany, les localitats escollides han segut tres pobles del Nord de la ciutat de València: Benifaraig, Carpesa i Cases de Bàrcena. És per això que Eva i Estrella conviden ara a tots els deïns i veïnes d'estes tres poblacions a portar imatges del poble en el segle XX, documents i fis i tot la seua pròpia veu parlant dels seus records per a incorporar-ho tot a la memória col·lectiva. L'objectiu de conformar una col·lecció d'imatges, documents i relats orals és crear un documental audiovisual de testimonis que conte la història del poble i els seus veïns i veïnes.

La forma de participar en aquesta iniciativa és aportant aquells documents que es guarden en els calaixos o en aquells vells àlbums dels nostres pares i iaios. També documents antics -carnets, cartilles, cartells, bitllets de cinema o tren, etc. del passat S XX en el poble-. El següent pas és digitalitzar tot aquest material i gravar un clip de vídeo amb la persona que els aporta on ens explique el record associat a aqueixa imatge. Amb eixos enregistraments es realitzarà un documental amb els testimonis com a fil conductor de la narració.

El documental que se presentarà en setembre podrà ser projectat en instituts, biblioteques o altres centres del poble per a així generar sinergies amb els veïns i donar projecció a la Universitat Popular com a element facilitador del teixit social al poble. El debat generacional que pot donar-se entre les persones majors que participen i el vídeo i els instituts pot ser molt interessant i de gran riquesa pedagògica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.