Rafelbunyol presenta davant la Comissió Europea un projecte per a millorar el emprenement de la joventut

1436

L’Ajuntament de Rafelbunyol, conscient de la importància d’invertir en formació per millorar el futur laboral de la joventut, ha desenvolupat EYE-Venture (European Youth Entrepreneurship Venture / Aventura Europea del Emprenement Juvenil), un projecte realitzat a través de la Fundació Equipo Humà que ha estat presentat davant la Comissió Europea.

Jóvenes con adicción al WhatsAppEl projecte EYE-Venture té com a missió contribuir a la millora de les competències en emprenement de la joventut europea de 15 a 18 anys. El projecte aprofita la diversitat europea per intercanviar metodologies i materials de formació i generar un pla de formació holístic que serà portat a la pràctica durant un curs escolar i tindrà com a eix el desenvolupament d’un projecte emprenedor per grups transnacionals de joves tutoritzats.

Un ambiciós projecte que conjumina a centres de formació especialistes en emprenement, de diferents parts d’Europa (Portugal, Espanya, Croàcia i Finlàndia), organitzacions educatives i institucions (Espanya, Croàcia, Finlàndia) capaces d’organitzar un pla de formació per a joves, convocar-los i gestionar intercanvis a Finlàndia i Espanya, i comptarà amb la col·laboració de “business angels” que aportaran una visió des del mercat.

Es tracta, per tant, de capacitar a joves europeus pel emprenement, millorar les seues competències lingüístiques en anglès, el seu maneig de les TICs, incrementar el seu capital social europeu i afermar els valors de la diversitat europea i de la unitat al voltant de problemàtiques compartides. D’altra banda, el projecte facilitarà l’intercanvi de metodologies i materials per a l’educació en emprenement, entre organitzacions de formació, millorant la capacitat dels formadors juvenils per construir i afermar competències emprenedores de les persones joves.

El programa està plantejat per iniciar-se amb un intercanvi de 5 dies al setembre de 30 joves espanyols, croats i finlandesos a Hèlsinki, on es capacitarà als joves en emprenement, es conformaran 10 grups transnacionals de treball i se’ls prepararà per portar endavant el seu projecte emprenedor en els propers 9 mesos coordinats i tutoritzats des de les seves llars. Tutors a Espanya, Croàcia i Finlàndia assistiran durant el desenvolupament del projecte, i a final de curs, tots els joves i formadors es reuniran de nou a Rafelbunyol per presentar els seus resultats a concurs, rebre la valoració d’actors reals del mercat, i conèixer els ecosistemes de emprenement, programes de formació i serveis de suport a la persona emprenedora.

Aquest innovador projecte, realitzat a través de l’àrea de projectes de la Fundació Equipo Humà, entitat destinada a fer tangibles els plans projectats per les Administracions Locals, haurà d’esperar a ara la qualificació i aprovació de la Comissió Europea que, després d’una avaluació de 5 mesos, decidirà si atorga el finançament necessari per a la seua posada en marxa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.