Rafelbunyol organitza una campanya per la recollida de les deposicions canines

626

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rafelbunyol està duent a terme una campanya de sensibilització contra les deposicions canines en la via pública que es va iniciar ahir, aprofitant la celebración de la benedicció dels animals amb motiu de Sant Antoni.

Es tracta d’una campanya informativa a través de material gràfic tal com tríptics, cartells i vídeos amb un objectiu molt més global que conscienciar sobre l’obligació d’arreplegar les deposicions canines que poden ocasionar problemes de salut pública:  es tracta de donar a conèixer tots els recursos municipals existents com són les papereres kiospap, que també serveixen per a expendre borses o el gran parc caní de la localitat, un espai natural en el qual les persones propietàries de gossos i les seues mascotes poden gaudir en un entorn adequat.

El tríptic difon la normativa local existent que arreplega l’obligatorietat de censar als gossos, vacunar-los i identificar-los entre moltes altres qüestions. Ahir diumenge, dia de la benedicció dels animals, es van repartir centenars de tríptics a tots els veïns i veïnes que passaven amb els seus gossos.

D’igual manera, s’ha comptat amb la col·laboració de tots els centres veterinaris de la localitat com a punts d’informació d’aquesta campanya: la Regidoria de Medi Ambient els ha fet arribar material divulgatiu que s’han compromès a repartir en les seues consultes, amb l’objectiu d’arribar directament al target implicat.

Dins d’aquesta iniciativa, un dels principals objectius de l’Ajuntament és actualitzar el seu cens caní, donant a conèixer als seus amos l’obligació de censar-los i premiar amb un regal als qui complisquen aquesta norma.

Des de hui tots aquells propietaris que acrediten tenir un gos, mitjançant la presentació de la targeta sanitària, i que aquest està censat podran passar per la Casa del Jove a arreplegar el seu regal: Ecopoops (recollidors de cartó reciclat més nets i que milloren l’experiència de la recollida amb un tancament senzill, segellant el contingut i convertint-ho en una caixa amb rosteixes), ossets porta-borses o borsetes de tela porta utensilis que es regalaran als propietaris a canvi de demostrar que la seua mascota està censada, una comprovació que es durà a terme in situ, gràcies a la informació de la cartilla sanitària, pels tècnics municipals.

Amb aquesta campanya, i sota el hashtag #JoSiQueHoFaig, es pretén conscienciar als veïns de totes les obligacions que comporta tenir un gos, doncs és la seua responsabilitat cuidar-ho i cuidar l’entorn.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.