Rafelbunyol prepara una llarga llista d'activitats per a celebrar la Setmana de les Dones i la Igualtat

772

L'Ajuntament de Rafelbunyol, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona el 8 de març, està organitzant la Setmana de les Dones i la Igualtat amb activitats culturals, socials i esportives per a totes les edats que tindran lloc ifns al 7 de març.

punto violetaL'acte d'obertura d'aquesta setmana commemorativa serà el dimarts 3 de març, a les 17:30 hores a la Biblioteca Municipal, amb un videfórum que inclourà el visionat de la pel·lícula ‘Pago Justo’,  basada en fets reals ens compta la vaga organitzada per les costureres de la planta Ford de Dagenham, a Londres, reivindicant la igualtat salarial amb els homes. Gràcies a aquesta reivindicació i protesta es va aconseguir l'aprovació de l’Equal Pay Act (Llei d'Igualtat Salarial). Al posterior debat obert participaran Beatriu Cardona i Prats Coordinadora de l'Àrea dels Dons d'Intersindical Valenciana, Cloti Iborra i Alcaraz Secretaria de la Dona CS CCOO PV, Pilar Tarragon Maicas Secretaria Territorial de L'Horta Nord, Camp de Túria i Morverdre UGT-PV, la regidora d'Igualtat, Alicia Piquer.

El dijous 5 de març per tercer any consecutiu tindrà lloc una activitat participativa, de sensibilització i informació sota el títol ‘Comparteix la teua Igualtat’. La taula s'instal·larà enfront del magatzem municipal del carrer Magdalena, amb la participació i col·laboració de tota la ciutadania de Rafelbunyol es confeccionarà un mural col·lectiu amb tots els missatges igualitaris que cadascuna d'elles i ells ens compartisquen, es farà també una labor d'informació per a la sensibilització. Per al cartell d'aquest mural s'ha comptat amb la col·laboració de l'IES de Rafelbunyol, encarregat del seu disseny i elaboració, mostrant així la implicació del centre en el foment de la Igualtat de gènere.

El dijous 5 de març l'IES Rafelbunyol realitzarà activitats de sensibilització de 12:10h a 13:10h a través de les música, teatre, lectura d'un manifest i de poesia en les quals participaran i portaran durà a terme l’alumnat.

Durant tota la setmana les Ames de casa Tyrius, des del dia 2 de març faran, en la seua seu social al costat de la Llar de les Persones Jubilades, demostracions gratuïtes dels tots els tallers que duen a terme des de l'associació: Cristall, cort i confecció decoració, manualitats,…

La salut és molt important, per això el dijous 5 de març, a les 17 hores tindrà lloc una classe de ioga a l'aire lliure al Parc de la Senyera i posteriorment a les 19 hores, a la sala d'audiovisuals de la Casa de la Cultura, s'ha organitzat la xarrada sobre nutrició “Vitamines i minerals en les diferents etapes de la vida” a càrrec de les Ames de casa Tyrius.

El divendres, 6 de març, arriba un dels actes més multitudinaris de la Setmana de les Dones i la Igualtat, 'El sopar dels Dones' en un restaurant de la localitat que comptarà amb l'actuació de la Companyia de Teatre 'La Mar Salà' amb el seu espectacle 'Coloclown'.

L'esport serà el protagonista del matí del dissabte 7 de març amb una classe de pilates en el Complex Esportiu Municipal Paco Camarasa, gratuïta per a les i els participants a les 10 hores.

Com a colofó final, per a completar la setmana, la Regidoria d'Igualtat ha organitzat activitats culturals per a persones adultes, xiquetes i xiquets. A les 19.00 hores en la sala d'actes de la Casa de la Cultura, tindrà lloc l'obra de teatre 'A voltes amb la vida' de la companyia valenciana ‘Iguales Teatro”’. Un espectacle que les persones adultes podran gaudir al mateix temps que les xiquetes i els xiquets aprenen divertint-se, també a la Casa de la Cultura, amb l'animació lectora ‘A mi no m’agraden les sabates de cristall’, contes co-educactius sobre la igualtat de gènere.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.