Rafelbunyol inicia els projectes ciutadans de la primera edició dels Pressupostos Participatius

542

L'Ajuntament de Rafelbunyol ha començat a executar els projectes guanyadors de la primera edició dels Pressupostos Participatius de la localitat que es van celebrar en 2019.

Després de la parada en la seua implementació l'any passat, provocada per l'excepcional situació derivada de la pandèmia, i que va fer que l'Ajuntament es vera en l'obligació de centrar tots els seus recursos en la protecció social dels veïns i veïnes i en recolzar l'economia local, el Consistori reprén l'execució dels projectes triats pel veïnat.

Fran López, alcalde de Rafelbunyol, ha manifestat la seua satisfacció per poder fer realitat, per primera vegada en la localitat, uns projectes sorgits únicament de la ciutadania. "Un dels principis de la nostra filosofia de govern és disminuir la distància que tradicionalment ha existit entre la ciutadania i les institucions i que els veïns i veïnes participen i decidisquen sobre el nostre poble, la qual cosa, sens dubte, estem aconseguint" declara l'alcalde.

A pocs dies de l'entrada en vigor dels comptes municipals de 2021, l'Ajuntament ja ha començat ha treballar en el desenvolupament d'algunes de les propostes ciutadanes dels primers pressupostos participatius, com són la creació d'un Espai Jove, la millora de les instal·lacions del CEIP Verge del Miracle, el foment de l'accessibilitat als carrers del municipi o la neteja viària.

Concretament, durant la setmana passada l'alcalde, juntament amb la regidora de Joventut, Rosa Azor, van visitar diferents espais juvenils de municipis referents en aquesta àrea per tal de començar a definir les futures instal·lacions juvenils de Rafelbunyol, per a les quals hi ha una dotació pressupostària de 16.500 €.

Per altra banda, 20.000 € del pressupost municipal de 2021 es destinaran al projecte ciutadà de foment de l'accessibilitat dels carrers del municipi. Una adaptació de voreres que està sent analitzada pel departament tècnic d'urbanisme per a marcar la ruta de prioritat sobre les que tenen més necessitat d'adaptació.

L'execució de la proposta veïnal per a millorar la neteja viària, per a la qual s'han destinat 10.206 €, també s'ha iniciat ja amb reunions de la regidora de Medi Ambient i Neteja Viària, Antonia Romero, amb empreses especialitzades en aquestes tasques i la petició de pressupostos.

Una altra proposta ciutadana, dotada amb 5.000 €, és la millora de les instal·lacions del CEIP Verge del Miracle. Per a portar-la a terme la regidora d'Educació, Rosa Azor, i el regidor d'Urbanisme i Obres Públiques, Santiago Bellver, es troben preparant les reunions amb el Centre Educatiu perquè traslladen les prioritats quant a les reformes més prioritàries que s'escometran abans de finals d'any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.