Rafelbunyol inaugura una exposició sobre la Línia de Defensa Immediata

874

La Sala d'exposicions de la Casa de la Cultura de Rafelbunyol albergarà des de demà dijous 7 de juny una exposició sobre la Línia de Defensa Immediata al municipi. Després de l'enfonsament del front d'Aragó a l'abril de 1938, el Govern de la República va ordenar la protecció de la ciutat de Valencia amb quatre línies fortificades que havien d'evitar els atacs: una d’elles era la línia Puig-Els Carassols, o Línia Immediata que transcorria, entre d'altres, pel terme de Rafelbunyol.

En 2017 es va constituir l'Associació de municipis vinculats a la Immediata amb l'objectiu de posar en valor les restes d'esta línia de defensa però, a més, construir un projecte comú en les poblacions de l'Horta Nord i Camp de Túria.

La Línia Defensiva Immediata no era una línia contínua, sinó que s'articulava en una defensa escalonada o en profunditat amb centres de resistència que es trobaven situats en punts estratègics de les carreteres, línies ferroviàries i zones per on poguera avançar l'exercit franquista.

A l’exposició es podran vore les fortificacions que es troben a Rafelbunyol, que formava part de la Resistència de la Línia de Defensa Immediata, a on trobarem dos centres de resistència, amb un total de vuit fortins d'iguals característiques, amb murs de més de 70 centímetres d'espessor, entrada en forma de T i amb una sola espitllera per a la metralladora.

L'exposició, comissariada per José Aleixandre, romandrà a la Casa de la Cultura fins el 24 de juny.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.