Rafelbunyol cancel·la el Festival de Música Contemporània Rafelfestival a causa de la COVID-19

559

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha anunciat que ha cancel·lat el Festival de Música Contemporània Rafelfestival a causa de la COVID-19 davant les dificultats per a assegurar els concerts dels artistes internacionals previstos en la programació de la seua IX edició.

rafelbunyol concert ensemble d'arts 2019La IX edició del RafelFestival prevista per a octubre de 2020 contemplava les actuacions de Vertixe Sonora, Decoder Ensemble, Spazio Musica, Ensemble Vertex, Ensemble SMCQ, Neuma i Ensemble d’Arts procedents d’Itàlia, Alemanya, el Canadà, Galícia, Catalunya i Comunitat Valenciana. La incertesa que la situació en aqueixes dates estiga normalitzada i se’ls permeta viatjar ha obligat a reprogramar-los en edicions posteriors, a més de posposar la III edició del concurs internacional d’interpretació de música de nova creació ‘re_cre@’.

Alicia Piquer, regidora de Cultura de l’ajumtament de Rafelbunyol, ha explicat que “després de 8 anys de trajectòria, en els quals l’Ajuntament s’ha implicat al màxim en la consolidació de la trajectòria d’aquest certamen, és difícil prendre aquesta decisió malgrat el nostre convenciment que és el més responsable en aquests moments”.

En el mateix sentit, el director artístic del RafelFestival, Miguel Ángel Berbis, ha assenyalat que “la presència de formacions artístiques procedents d’altres comunitats autònomes i d’altres països ha convertit a Rafelfestival en un dels referents de la música de creació contemporània en la Comunitat Valenciana i en aquesta situació no ho podem garantir”

Fran López, alcalde de Rafelbunyol, ha explicat que “seguint l’exemple d’altres municipis amb festivals programats, hem decidit anticipar-nos i suspendre el Festival, que esperem reprendre en 2021 amb la projecció i qualitat artística habituals”.

No obstant això, des de l’àrea de Cultura s’han programat les actuacions d’Ensemble d’Arts i Ensemble Vertex a l’auditori de Rafelbunyol. Els dos concerts tindran lloc entre els mesos d’octubre i novembre complint amb les mesures d’aforament, seguretat i higiene que marca la nova normalitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.