PSPV i Compromís per Catarroja expliquen que la qüestió de confiança és l’única manera d’aprovar els pressupostos

513

Els partits de l’oposició a Catarroja van rebutjar el passat 7 de desembre el projecte de pressupostos presentat pel Govern municipal, format per Compromís i PSPV-PSOE. Un resultat que, segons el Govern municipal, era previsible, atés que “cap dels partits de l’oposició va presentar ni esmenes ni cap altre tipus de proposta de millora dels comptes municipals”.

govern-catarroja-pressupostosAmb aquesta situació de bloqueig, el Govern va incloure en l’ordre del dia una qüestió de confiança que buscava l’aprovació dels pressupostos o, en el seu cas, facilitar a l’oposició la formació d’un govern alternatiu, que hauran de formalitzar durant els pròxims 30 dies, període durant el qual el govern estarà en funcions. Així, la qüestió de confiança es presentava com l’única manera d’aprovar els pressupostos atés el bloqueig de l’oposició.

Esta decisió va ser presa pel govern municipal, segons l’alcalde, Jesús Monzó, i la tinent d’alcalde socialista, Lorena Silvent, perquè no estan al govern “per passar l’estona” o perquè els agrade “calfar una cadira”, sinó perquè volen “portar a la pràctica el programa electoral que la ciutadania va votar, i això no es pot fer d’una altra manera que aprovant uns nous pressupostos, ja siguen els de l’actual equip de Govern o els que haurà de redactar l’oposició si finalment arriben a un acord per escollir un nou alcalde o alcaldessa”, cosa que hauran de fer abans de 30 dies. Passat este termini, els pressupostos s’aprovaran automàticament, dotant així d’estabilitat pressupostària al poble.

El projecte de pressupostos presentat pel Govern municipal, que es va lliurar i es va fer públic el 18 de novembre, va ser redactat i estudiat d’acord amb els respectius programes de Compromís i PSPV-PSOE, que el Govern, ara en funcions, té “la ferma voluntat de portar endavant i fer realitat”.

Eixe va ser l’objectiu de la presentació de la qüestió de confiança, que “està vinculada exclusivament als pressupostos rebutjats, perquè el poble no pot continuar amb uns pressupostos prorrogats. Si l’oposició no els ha votat és perquè tenen la voluntat de consensuar un projecte comú. Ara tenen l’oportunitat de fer-ho”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.