Prop de 3000 persones participaran d’activitats esportives en la setmana del Dia de la Dona a Ontinyent

28

Prop de 3000 persones participaran de diferents activitats esportives o vinculades a l’esport de caràcter extraordinari en la setmana del Dia de la Dona a Ontinyent, impulsades per l’Ajuntament o organitzades amb la seua col·laboració. A nivell competitiu i de pràctica esportiva tindran lloc el X Duatló d’Ontinyent, la III Cursa de la Dona i una jornada de tecnificació de la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana; mentre que vinculades a Dona i Esport aquest dimarts es projecta el documental “Campiones Sense Límits” a la Sala Gomis amb una posterior taula redona; i dissabte es farà al poliesportiu una sessió fotogràfica de dones esportistes d’Ontinyent, per tal de fer-les visibles en una gran foto mural.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, i la regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, es reunien hui amb representants del Club Triatló Ontinyent, el Club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, i el Club d’Escacs Ontinyent, coincidint en destacar que aquesta setmana “anem a viure a Ontinyent una autèntica festa de l’esport i especialment de l’esport femení, amb una reivindicació, la de la figura de la dona al món de l’esport, que ha vingut per a quedar-se”, manifestaven.

El Director del X Duatló d’Ontinyent i del Club Triatló de la ciutat, Joan Blasco, explicava que en la prova d’aquest dissabte es comptarà amb 800 participants arribats de tota la Comunitat Valenciana, que competiran en dues modalitats: Super Sprint (14:30 hores)  i Sprint (16:00 hores), sent en aquest cas puntuable per a la Lliga de Clubs Caixa Popular. El circuit a peu serà pel barri del Llombo, la zona de transició al carrer Vicent Lluis Montés (front al poliesportiu) i la part de bicicleta es farà en direcció a Fontanars dels Alforins fins arribar a la Finca Alianda i tornar.

Diumenge la III cursa del “Dia de la Dona” es preveu com a mínim tan multitudinaria com les dels anys anteriors, ja que segons confirmava des del Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé Maria Ferrero ja són més de 1300 les dones inscrites i s’espera que esta xifra s'amplie als propers dies, ja que fins dimecres encara es poden fer a www.mychip.es. La cursa tindrà novament un recorregut urbà de 5 quilòmetres que es podran fer corrent o caminant, partint a les 10:30 des del pàrking de l’Avinguda de Sant Francesc, junt al Pont Nou  o pont “de la Paduana”, on es comptarà amb un “punt violeta" i es llegirà un manifest. Les modificacions del trànsit i l’estacionament amb motiu tant del Duatló com de la Cursa de la Dona estaran degudament anunciats al veïnat i seran objecte d’un ban municipal.

Pel que fa als escacs, Àlvaro Benlloch, President del Club d’Escacs d'Ontinyent, explicava que aquest diumenge al CEIP Martínez Valls tindrà lloc una jornada de tecnificació de la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana, on acudiran prop de 80 persones de diversos municipis valencians entre participants i acompanyants. Entre el professorat hi haurà mestres internacionals com ara l’excampió d'Espanya Julen Arizmendi, entre d’altres. A més a més, de 10:00 a 13:00 hores i al mateix lloc hi haurà una jornada de portes obertes del club d’escacs.

 

Vinculades al món de l’esport, i incloses a la programació municipal amb motiu del "Dia de la Dona”, hi haurà també altres activitats esta setmana com la projecció aquest dimarts  3 de març del documental "Campiones Sense Límits” a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb una posterior taula redona on participaran la directora del documental, Paqui Méndez; la jugadora internacional del Valencia Bàsket Maria Pina; la jugadora de pilota del CPV Alcantera-Carcer Aída Vila i l’atleta del Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé María Ferrero; i dissabte 7 de març es farà al poliesportiu la sessió fotogràfica de dones esportistes d’Ontinyent a partir de la qual s’elaborarà un gran foto-mural que serà posteriorment exposat al mateix recinte, continuant la línia encetada amb el projecte "Esport i Dona" de visibilització de l'esport femení.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.